Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


28 Σεπτεμβρίου 2024

Βία μεταξύ ανήλικων … και γονείς και αρμόδιοι παρηγορητές …

Η είδηση:
Γλυφάδα: Βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης στην ανήλικη

Στο φως έρχονται βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα το βράδυ του Σαββάτου.

Οπως αποτυπώνεται στο υλικό, η ανήλικη δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος, όπου και δέχθηκε κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Παρά το γεγονός πως η επίθεση διεξήχθη μπροστά σε κόσμο, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν ενδιαφέρθηκε να σταματήσει το συμβάν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 24.09.2024 • 16:03).

Αυτό που συμβαίνει στις ελληνικές κοινωνίες είναι πρωτοφανές. Αφού πολλοί νέοι εξάντλησαν το μένος τους βανδαλίζοντας ότι είναι δημόσιο και εκτονωθήκαν επί χρόνια στους ανήμπορους να αντιδράσουν τοίχους, τώρα στρέφονται ως ομάδες η μια εναντίον των άλλων ή και μεμονωμένων νεαρών ατόμων συνήθως ανηλίκων. 

Οι ειδικοί σιωπούν. Η κυβέρνησης δεν εξαγγέλλει κάποιο πρόγραμμα ώστε να επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν τα παράλογα αυτά και καινοφανή φαινόμενα. Ανακοινώνεται ότι ανήλικοι συλλαμβάνονται, κάποιες φορές και οι γονείς των ανηλίκων, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τι επιβάλλεται εναντίον των υπευθύνων, αυτών των απαραδέκτων συμπεριφορών. Συνήθως οι ένοχοι δεν προσάγονται στο αυτόφωρο, αλλά συντάσσονται δικογραφίες, πράγμα που δημιουργεί υπόνοιες ατιμωρησίας και προσπάθειας συγκάλυψης. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σιωπά επίσης, προφανώς ευρισκόμενο σε αφασία ή σύγχυση ή εσωτερική αναταραχή χωρίς να καταλήγει και να ανακοινώνει κάτι ουσιαστικό και αποτελεσματικό. 

Έχουμε ήδη προτείνει να επιβάλλεται κοινωνική εργασία στους συμπεριφερόμενους παραβατικώς και να υπάρχει και επιστημονική υποστήριξη προς επάνοδο στη κοινωνικότητα και τη νομιμόφρονα συμπεριφορά ανηλίκων και γονέων. Προφανώς δε θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και η γενναία χρηματική αποζημίωση των παθόντων και για αντιμετώπιση των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών πάσης φύσεως, αλλά και ουσιαστικής και παραδειγματικής ηθικής αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου