Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


23 Σεπτεμβρίου 2024

Αποφάσεις δικαστηρίων … αθώοι λόγω αμφιβολιών …

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η αθώωση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννου Παπαντωνίου, ύστερα από 8 χρόνια περιπετειών στους δικαστικούς διάδρομους, ελέω της νομοθεσίας που ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων.

Πολίτης κατηγορείται για απάτες, εγκλήματα, παρανομίες, παράβαση καθήκοντος και άλλα παρόμοια και συνηθισμένα πλέον ιδίως για άτομα που είναι υψηλά στην ιεραρχία. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο πόσο ψηλά στην ιεραρχία είναι ο κατηγορούμενος.

Μετά από κατηγορητήρια, δικογραφίες, απόψεις εισαγγελέων και ανακριτών, δίκες, εξετάσεις μαρτύρων, οι κκ. Δικαστές και το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος είναι «αθώος, λόγω αμφιβολιών».

Μάλλον το δικαστικό σύστημα, ο νομικός μας πολιτισμός και οι κκ. δικηγόροι που υπερασπίζονται (με άγνωστές αμοιβές) τους κατηγορουμένους, οι δικηγορικοί σύλλογοι, το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δικαστών όλων των βαθμίδων πρέπει να ορίσουν άλλους χαρακτηρισμούς για τους κατηγορουμένους στους οποίους δεν επιβάλλονται ποινές λόγω αμφιβολιών των κκ. δικαστών.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για αθώωση. Οι αμφιβολίες δε δηλώνουν την αθωότητα των κατηγορουμένων, αλλά την αδυναμία των δικαστών και του δικαστηρίου να επιβάλλει ποινές.

Έτσι στις περιπτώσεις αυτές η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να λέει για παράδειγμα: «Το δικαστήριο και οι κκ. δικαστές αποφαίνονται ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί από τα τεκμήρια της δίκης ότι διαπράχθηκε το έγκλημα/παράβαση/παραβίαση/παρανομία…».

Σίγουρα ο κατηγορούμενος δεν είναι αθώος. Και θα παραμένει εσαεί καταργούμενος, χωρίς όμως συνέπειες.  

Αν είναι λανθασμένη η άποψη μας παρακαλούμε τους ειδικούς μας επισημάνουν την αδυναμία των συλλογισμών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου