Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Χάος στα λιμάνια από την απεργία της ΠΝΟ ...

« …Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε χθες από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, λόγω της απεργίας στην οποία συμμετέχουν τα σωματεία των μηχανικών και των κατωτέρων πληρωμάτων.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τα υπόλοιπα προγραμματισμένα για σήμερα δρομολόγια. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των δύο ναυτεργατικών σωματείων συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη, ενώ για μεθαύριο Πέμπτη έχει προκηρύξει απεργία η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ακτοπλοΐα οδηγείται στα βράχια, χωρίς κανείς από την κυβέρνηση να συγκινείται. Το σχόλιο αυτό έκαναν χθες ακτοπλοϊκοί κύκλοι, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά το κράτος αφενός είναι «απών» από το λιμάνι και δεν κινητοποιείται, προκειμένου να τηρηθεί η νομοθεσία, αφετέρου προχωρεί σε ρυθμίσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα σε ένα τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο για την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

(χάθηκε η Φωτό ...) κ. Γιάννης Χάλας, γενικός γραμματέας της ΠΝΟ: Θαυμάστε τον – Δοξάστε τον.

Παράγοντες της ακτοπλοΐας σημείωναν ότι δεν είναι δυνατόν, το λιμάνι να μην φρουρείται και να καταλαμβάνονται οι καταπέλτες των πλοίων από «άσχετα προς το ναυτικό επάγγελμα πρόσωπα», ενώ ταυτόχρονα εξέφραζαν την απορία τους για τις ρυθμίσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό των ναυτικών οι οποίοι ουσιαστικά καλούνται να επιστρέψουν σύνταξη η οποία τους έχει ήδη καταβληθεί.

Η σημερινή παρεμπόδιση της εκτέλεσης προγραμματισμένων δρομολογίων προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και το ΝΕΕ καλεί και πάλι την Πολιτεία για την εφαρμογή της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας πού αφορούν την διακίνηση επιβατών, πλοίων, φορτίων όπως και το δικαίωμα στην εργασία που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος …» (Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011).

Ξεχάσαμε βέβαια ότι οι υπουργοί διορίστηκαν στις 27 Ιουνίου και άρα μάλλον βρίσκονται στο μακρύ και παρατεταμένο στάδιο της ενημέρωσης.

Εύγε στο φέρελπι υπουργό που πασχίζει για την ανάκαμψη κ. Χρυσοχοϊδη. Εύγε στο με νέο αντικείμενο αναπληρωτή καθηγητή (και άρα ανεύθυνο) κ. Παμπούκη.

Μπράβο Γιώργο. Αποδεικνύεσαι τσακάλι και φανατικός (μας φαίνεται) οπαδός της κας Αλέκας.

1 σχόλιο:

  1. Μα ο Γιώργος και η παρέα του δεν ήσαν πριν δυο χρόνια μπροστάρηδες σε όλους τους αγώνες των ναυτεργατών, των εργαζομένων στην ΔΕΗ και όπου αλλού διαμαρτυρόμενοι καλοβολεμένοι; Μαζί με την Αλέκα δεν τα έκαναν, γιατί έτσι τους βόλευε και για να φαίνονται και περισσότεροι. Τώρα ο ίδιος είναι δέσμιος του παρελθόντος του και με την ανικανότητα του, την δική του πρωτίστως αλλά και των υπολοίπων, μας στέλνει ολοταχώς στον γκρεμό. Παρακολουθώντας τις ομιλίες των βολευτών σήμερα στην βουλή δεν μπορεί κνείς να μη θαυμάσει την ασχετοσύνη, την πονηράδα και τα κούφια μεγάλα λόγια που δυστυχώς απευθυνονται σε μας γιατί μας θεωρούν ηλίθια κορόΙδα. Καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή