Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Βασιλικοί τάφοι φέρνουν στο φως την υψηλή τέχνη της Μακεδονίας …

«… Συγκινητική και αποκαλυπτική είναι η σκηνή του «νεκρικού θρήνου», έτσι όπως αποτυπώνεται στα νέα ευρήματα των βασιλικών τάφων στις Αιγές. Πέντε νέοι, πλούσια κτερισμένοι, τάφοι, που έφερε πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αναδεικνύουν την υψηλή τέχνη της αρχαίας Μακεδονίας. 
 
Τα κατάλοιπα από ταφικές πυρές με πλούσια αφιερώματα (αγγεία, όπλα), τα μεγέθη και οι μορφές των 20 συνολικά ταφικών μνημείων διαφόρων περιόδων (από τα αρχαϊκά - α΄ μισό του 6ου αι.- μέχρι τα πρώιμα ελληνιστικά χρόνια, τέλος 4ου-αρχές 3ου αι. π.Χ., που ανακάλυψε ώς τώρα η αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τη διευθύντρια της 17ης ΕΠΚΑ και 11ης ΕΒΑ Αγγελική Κοτταρίδη, φωτίζουν την προσωπογραφία της βασιλικής οικογένειας και την ιστορία της ταφικής αρχιτεκτονικής. Στον βασιλιά Περδίκκα Β΄ (454-413 π.Χ) και στο ζεύγος Φίλιππου Γ΄ Αριδαίου, της συζύγου του Αδέας-Ευρυδίκης και της μητέρας της Κύνας, κόρης του Φιλίππου Β΄, ανήκουν πιθανότατα δύο από τους πέντε νέους τάφους (κιβωτιόσχημοι και μακεδονικοί με μαρμάρινες πόρτες και προσόψεις που θυμίζουν ναούς) της συστάδας των Τημενιδών που επεφύλασσε η φετινή ανασκαφή (συνεχίζεται χάρη στο ΕΣΠΑ) στη Νεκρόπολη των Αιγών …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14 Μαρτίου 2014).

Εκπληκτικά πράγματα που μας κάνουν υπερήφανους, αλλά και δημιουργούν νέες ευθύνες για τους σημερινούς Έλληνες.

Πριν χρόνια επισκεφτήκαμε τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και μείναμε κατάπληκτοι θαυμάζοντας τους αρχαίους προγόνους, τους σημερινούς αρχαιολόγους και τις ανακαλύψεις τους και το εξαίσιο νέο Μουσείο.

Λυπηθήκαμε ιδιαιτέρα από το ανυπόληπτο σημερινό χωριό της Βεργίνας και τις γνωστές σε όλους επιδόσεις των κατοίκων της.

Είναι καιρός να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός για την αναβάθμιση του χωριού (κωμοπόλεως) και της περιοχής της Βεργίνας και τη μετατροπή τους σε περιοχή σύγχρονη, μοναδική, αισθητικά ικανή να διεγείρει υψηλά αισθήματα και τέλος πάντων να παραπέμπει σε συνέχεια της ζωής από τότε μέχρι σήμερα και στο μέλλον.

Αυτό θα είναι φόρος τιμής για όλους μας και για ολόκληρο τον πλανήτη και όλους τους ανθρώπους με πνευματικές ανησυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου