Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η συνεισφορά των ασήμων …

Το 1981 δύο στελέχη στη Γενική Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Δημήτριος Σωτηρίου και Δημήτριος Δενιόζος) πίστεψαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν πολλά, με μια μικρή και ίσως ασήμαντη για τους ταγούς των επιστημών στην Ελλάδα, αλλά ευφάνταστη κίνηση.

Διατύπωσαν το περιεχόμενο, έπεισαν τη διοίκηση και πέτυχαν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος 432 του 1981, Περί Διαχειρίσεως Κονδυλίων Ερεύνης.

Έχουμε ξαναγράψει επί του θέματος και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και στην αναφορά http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_657.html για περισσότερα στοιχεία.

Σήμερα, εν μέσω κρίσεως, καλούμε τους έλληνες επιστήμονες και δη τους κκ. καθηγητές (κατηγορία που πολέμησε ή και διέσυρε σε μεγάλο βαθμό τον νέο θεσμό!) να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της Έρευνας και της Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Και να εξασφαλίσουν έτσι εξαιρετική απασχόληση στα καλύτερα μυαλά της χώρας και να δημιουργήσουν και νέους απαραίτητους θεσμούς.

Η προτροπή μας αυτή προκλήθηκε από άρθρο του κ. Αρίστου Δοξιάδη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23 Μαρτίου 2014) και τον παρακαλούμε να ενσκήψει και αυτός στη πρότασή μας και να βοηθήσει στη διάδοσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου