Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το Μάντσεστερ δίνει το παράδειγμα …

«… Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Πριν ξεκινήσει η κατασκευή της διοργανώθηκαν ανοιχτές εκδηλώσεις, έγιναν έρευνες και ενημερωτικές εκστρατείες για τους πολίτες.
  
«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποπειραθείς να χτίσεις ένα εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων κάπου και να μη συναντήσεις διαμαρτυρίες. Γι’ αυτό έχει εξαιρετική σημασία να ενημερώσεις σωστά τους τοπικούς άρχοντες και τις κοινωνίες και να έχεις με το μέρος σου τους πολιτικούς. Στην ανάγκη πρέπει να απευθυνθείς σε κάθε πολίτη ξεχωριστά». Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως... εξωτικά για την Ελλάδα των δημοσίων διαβουλεύσεων της μιας εβδομάδας, είναι όμως η πρακτική που ακολουθήθηκε στη μητροπολιτική περιοχή του Μάντσεστερ, πριν ξεκινήσει η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στην Ευρώπη (η μεγαλύτερη με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - ΣΔΙΤ). Μία μονάδα που εξυπηρετεί 2,6 εκατομμύρια πολίτες και διαχειρίζεται 1,1 εκατ. τόνους απορριμμάτων ετησίως, το 5% των απορριμμάτων όλης της Μεγάλης Βρετανίας, και δημιουργήθηκε χωρίς αντιδράσεις …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, 14 Μαρτίου 2014).

Απλά και κατανοητά πράγματα, τουλάχιστον για ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν.

Λογικά ότι αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία δεν είναι στην κουλτούρα και τον πολιτισμό κανενός από τα άθλια άτομα που συγκροτούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Η φωτογραφία εκπέμπει πολιτισμό, σεβασμό στο περιβάλλον, υψηλή τεχνολογία, γνώσεις, ικανότητες, αποφασιστικότητα, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα. Και φυσικά δεν είναι η μόνη περίπτωση στην Ευρώπη, αλλά ο κανόνας.

Ελπίζω να βρεθούν κάποιοι αρμόδιοι και στη δύσμοιρη Ελλάδα, να παραδειγματιστούν και να αντιγράψουν στρατηγικές και προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου