Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σκουριές: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά της εξόρυξης χρυσού ο πρύτανης του ΑΠΘ …

«… Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές έστειλε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική περιβαλλοντικές οργανώσεις. 
Αστέρας πρύτανης
Στο μήνυμά του αναφέρει ότι το  ΑΠΘ, δια του Συμβουλίου Περιβάλλοντός του, στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι σχολές και οι ακαδημαϊκές του μονάδες, έχοντας μελετήσει σε βάθος τα διαθέσιμα στοιχεία, γνωμοδότησε ότι η επένδυση της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη βόρεια Χαλκιδική, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιείται, είναι καταστροφική για το περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και την κοινωνία στην ευρύτερη περιοχή …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014).

Όλα τα έχει ο μπαχτσές.

Τώρα και πρύτανη πολιτικό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμως.

Αίσχος και καταισχύνη για την ακαδημαϊκή λογική, δεοντολογία και αξιοκρατία. Στα αζήτητα επιστημονικές επιδόσεις και ακαδημαϊκή αριστεία.

Δεν είναι καθόλου περίεργο πλέον ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να κλείσουν και να ξανανοίξουν σε νέες ευρωπαϊκές βάσεις, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ, αυστηρά (δηλαδή πανεπιστημιακά) προγράμματα σπουδών και αποκλειστικά αξιοκρατικές διαδικασίες και διεργασίες.

Ίσως η αξιολόγηση των σχετικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης και έρευνας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά την ενοποίηση, θα μπορούσε να αποτελέσει το πρότυπο.

Αναμένουμε αντιδράσεις και προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου