Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πληθαίνουν οι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι …

«… Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ ανήλθε πέρυσι ο αριθμός των εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι πλούσιοι Αμερικανοί έχουν καταφέρει να αφήσουν πίσω τους την οικονομική ύφεση.  
  
Ο αριθμός των αμερικανικών νοικοκυριών με περιουσία ενός εκατ. δολαρίου και άνω -εξαιρουμένης της πρώτης κατοικίας- ανήλθε στα 9,63 εκατ. το 2013, έχοντας αυξηθεί κατά 600.000 εν συγκρίσει με τα επίπεδα του 2012 και υπερβαίνοντας το προ της οικονομικής ύφεσης ρεκόρ, τους 9,2 εκατ. Αμερικανούς εκατομμυριούχους που είχαν καταγραφεί το 2007 …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014).

Οι κοινωνίες – ίσως με πρωτοπόρο την Αμερικανική – έχουν βάλει όρια σε πολλές δραστηριότητες, προκειμένου να προστατευτούν πολύτιμοι πόροι.

Για παράδειγμα κανείς δεν μπορεί να ψαρέψει περισσότερες από ορισμένες ποσότητες και μάλιστα είναι συχνό το φαινόμενο να ρίχνουν και πάλι τα ψάρια στη θάλασσα ή στα ποτάμια για να αποφύγουν πρόστιμα και διώξεις. Ίδιες πρακτικές για το κυνήγι και άλλες δραστηριότητες.

Γιατί λοιπόν δε μπορεί να μπουν όρια και στην ανθρώπινη και επιχειρηματική απληστία; Γίνονται βέβαια κάποια βήματα στα πλαίσια στην Εταιρικής Ευθύνης (βλέπετε γιοα παράδειγμα «Εκστρατεία για έκδοση και μη οικονομικών απολογισμών από τις επιχειρήσεις», αλλά είναι μάλλον πολύ διστακτικά, αργά και περιορισμένα.

Προφανώς είναι άλλο πράγμα η επιχειρηματική δραστηριότητα και άλλο η κατοχή τεράστιου πλούτου, σε συνδυασμός με φορολογικούς παραδείσους και συστηματική φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου