Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


20 Αυγούστου 2014

Ιδιώτες «ανάδοχοι» θα φωτίζουν... φάρους …

«… Οι φάροι είναι σύμβολα σταθερότητας και ασφάλειας, προέκταση των τοπίων μας, μέρος της ναυτικής μας ιστορίας. Με την έννοια αυτή, μια μεγάλη εταιρεία ή ένας σημαντικός οργανισμός θα μπορούσε κάλλιστα να συνδέσει την παρουσία του με ένα από τα εξαιρετικά αυτά κτίρια, προσφέροντας σε ανταπόδοση πολύτιμη οικονομική στήριξη για τη διατήρησή του. Κάπως έτσι ξεκινά η ιδέα της «αναδοχής» φάρων, η οποία προβλέφθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρόσφατο νομοσχέδιο.
  
Το δίκτυο των φάρων στη χώρα μας εκτείνεται σε μήκος 18.400 χλμ. και, παρά τον εκσυγχρονισμό των μέσων ναυσιπλοΐας (gps, dgps κ.λπ.), εξακολουθεί να παραμένει ένα απαραίτητο ναυτιλιακό βοήθημα. Οι 1.297 φάροι που συντηρούνται από την Υπηρεσία Φάρων (ανεξάρτητη υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που υπάγεται απευθείας στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) εκτιμάται ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φωτοσήμανσης 9.835 νήσων, νησίδων και βραχονησίδων, καθώς και 1.345 κόλπων και όρμων, 161 στενών και διαύλων και 520 λιμένων …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ,   20 Αυγούστου 2014).

Πόσο χαιρόμαστε.

Το θέμα μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/01/blog-post_03.html,  http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/08/blog-post_8878.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4715.html ) και παρά τις προσπάθειές μας προς το ΥΕΘΑ και άλλα υπουργεία δεν είχαμε καταφέρει τίποτε.

Φαίνεται όμως ότι οι προτάσεις μας και οι παραινέσεις μας έπιασαν κάποιο τόπο γιατί βλέπουμε να έχουν υιοθετηθεί προτάσεις μας. Βέβαια αργά, αργά όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο ελληνικό γκουβέρνο, κοινώς του αραμπά.

ΥΓ: Τα ίδια που λέμε για τον φάρο της Πάρου ισχύουν και για τον φάρο Πανόρμου, Τήνου

1 σχόλιο:

  1. Έψαξα μετά την ανάρτηση.

    Φαίνεται ότι ο φάρος Πανόρμου Τήνου αποκαταστάθηκε.

    Δείτε το http://www.faroi.com/gr/disvato_gr.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή