Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οικία Σικελιανού, το όραμα που έγινε ντροπή …

Το «Αρχοντικό της Ποίησης» στη Λευκάδα, το όραμα της μετατροπής της οικίας Αγγελου Σικελιανού σε μουσείο, έχει βαλτώσει. Μάλλον, δεν προχώρησε ποτέ. Η εξαγορά του σπιτιού το 2008 από την Εθνική Τράπεζα και οι ανακοινώσεις μαζί με τη δημοτική αρχή της Λευκάδας το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η οικία να είναι σήμερα ερείπιο. Ακριβώς δίπλα της, το κηποθέατρο Σικελιανού έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
 
Ιδιαίτερα καυστικός κατά της Εθνικής Τράπεζας είναι ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο οποίος παραδίδει τον Σεπτέμβριο, και χειρίστηκε το θέμα κατά τη θητεία του. Κάνει λόγο για «κοροϊδία»: «Η Εθνική Τράπεζα βγήκε στις εφημερίδες το 2008 με ολοσέλιδες καταχωρίσεις για το κτίριο Σικελιανού. Το αγόρασαν για να το κάνουν μόνοι τους, χωρίς προβλήματα. Ηρθε στη δικαιοδοσία τους και έκαναν μελέτες που έφτασαν το έργο στα 1.100.000 ευρώ. Οι ίδιοι επέλεξαν αυτό το έργο και αυτές τις μελέτες. Έρχονται, λοιπόν, με επιστολή τους και μας λένε ότι το έργο υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο, “δεσμευτείτε ότι θα πληρώσετε το υπερβάλλον ποσό” … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12 Αυγούστου 2014).

Δεν προλάβαμε να αναρτήσουμε το σχόλιο για τους βανδάλους και τα σκουπίδια με αφορμή τη λεηλασία του συγκροτήματος Κρόνος στην Ελευσίνα  – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/08/blog-post_6.html και ήρθε και η είδηση για το σπίτι του Σικελιανού.

Και τι εμποδίζει ωρέ αδέρφια να προχωρήσουν τα έργα μέχρι του ποσού του 1.000.000 € και να γίνονται παράλληλα προσπάθειες για την εξεύρεση του υπολοίπου ποσού; Αν και προφανώς κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η μελέτη είναι ακριβής και τεκμηριωμένη (και όχι υπερτιμημένη για καμιά μιζούλα ίσως …).

Αφήστε τους καυγάδες και κάντε έργα. Αλλά τα σκουπίδια μάλλον έχουν εισέλθει προ πολλού στους εγκεφάλους όλων αυτών που αποφασίζουν. Δυστυχώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου