Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Κράτος απρόσωπο, ανάλγητο, κακοπληρωτής, εκβιαστής, τιμωρός …

Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες που είναι συνεπείς στις φορολογικές και σφαλίστηκες υποχρεώσεις τους και δεν απασχολούν σχεδόν ποτέ το κράτος και τις παραφυάδες αυτού.

Το κράτος εισπράττει, επωφελείται και κερδίζει ή εισπράττει όλα τα ποσά που αποφασίζει ότι του χρωστούμε και πρέπει να του καταβάλλουμε.

Υπάρχουν περιπτώσεις λόγω του πολυδαίδαλου της νομοθεσίας και της συχνής αναθεώρησης όλων των κανόνων μη συμμόρφωσης των νομοταγών πολιτών στις νέες και ξαφνικές υποχρεώσεις.

Το κράτος αντιδρά παγίως με πρόστιμα και μάλιστα τσουχτερά. Ουδόλως ενδιαφέρεται για τη νομιμότητα και τη συνέπεια και την προθυμία του πολίτη να αποκατασταθεί ακόμα και η μικρότερη παράβλεψη, αβλεψία ακόμα και η υπολογισμένη αποφυγή δήλωσης κάποιας, συνήθως πολύ μικρής και εν τέλει γραφειοκρατικής υποχρεώσεως.

Παράδειγμα: Δεν καταβλήθηκε εγκαίρως η ασφάλεια αυτοκινήτου. Το σύστημα διαπιστώνει όποτε το αποφασίσει π.χ. μετά από μήνα και βάλε, την ανυπαρξία ασφάλισης. Επιβάλλει αμέσως πρόστιμο 200 €  - πληρωτέο άμεσα και πριν είναι δυνατή η ασφάλιση του αυτοκινήτου. Έτσι κινδυνεύουν άλλοι πολίτες από ατύχημα ή δυστύχημα με εμπλοκή ανασφάλιστου αυτοκίνητου. Το κράτος αδιαφορεί για την ασφάλεια και επιμένει μόνο στο πρόστιμο. Λογικά θα έπρεπε να επιβάλλει άμεσα αντί προστίμου την ασφάλιση του αυτοκινήτου, με ταυτόχρονη ενημέρωση του υπόχρεου  και την αποστολή του λογαριασμού στην Εφορία προς είσπραξη.

Προτείνουμε:
1.    Δημιουργία προφίλ φορολογουμένου με «ευνοϊκές» ρυθμίσεις για συνεπείς φορολογουμένους, σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, μετά από 1 ή 2 προειδοποιήσεις
2.    Στρογγυλοποίηση όλων των οφειλών στα προηγούμενα 5 €. Παραγραφή όλων των μικρότερων ποσών και μη διεκδίκησή τους
3.    Υποχρεωτική επιβολή κανόνων χωρίς πρόστιμα (όπως στο ανωτέρω παράδειγμα)
4.    Ηλεκτρονική αποκατάσταση κάθε προβλήματος και αποφυγή επαφής με πρόσωπα σε ΔΟΥ και φυσική παρουσία του υπόχρεου
5.    Απλοποίηση πολλών διατάξεων και επιβολή ενιαίου φόρου π.χ. 10 - 20% το ανώτερο για μικρά ποσά εισοδήματος, που προκαλούν γραφειοκρατικές διαδικασίες μεγάλου κόστους και για τις υπηρεσίες και τους φορολογουμένους (π.χ. εισόδημα μέχρι 100 ή 200 € ή 500€ από ενοικίαση κοινόχρηστου χώρου πολυκατοικίας, ώστε να μην προκύπτει ανάγκη δήλωσης των ποσών αυτών στις φορολογικές δήλωση 20 ας πούμε ιδιοκτητών πολιτών)

Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν Παιδεία των στελεχών, ακομμάτιστο κράτος, στελέχη με γνώσεις και καλλιέργεια, υπουργούς με αίσθηση αποστολής και προσφοράς, πρωθυπουργούς ηγέτη όλων των Ελλήνων και χωρίς εμπάθεια για αυτούς.

Με το χέρι στην καρδιά, πείτε μου δε βλέπετε όλα αυτά μπροστά σας που μας ταλαιπωρούν ως πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου