Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


3 Νοεμβρίου 2020

Επιλεκτικές απειλές Ερντογκάν …

Στον ορυμαγδό των εξελίξεων με επίκεντρο τη Τουρκία του Ερντογκάν, διαπιστώνουμε ότι δυο κυρίως χώρες παραμένουν στο απυρόβλητο και δεν αναφέρονται ποτέ: Η Βουλγαρία και πρωτίστως το Ιράν. 

Παρά την Ιστορία και τους συσχετισμούς των δυο χωρών, παρά τις μεταξύ τους εμπορικές και πολιτικές σχέσεις σχετικά πρόσφατα, οι δύο χώρες είχαν αποκλίνουσες μάλλον στρατηγικές και βρίσκονταν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτές χαρακτηρίζονταν κυρίως από τη διαφορετική στάση και συμπεριφορά των ΗΠΑ έναντι των δύο χωρών. Η Τουρκία φίλη, σύμμαχος, προνομιακός χωροφύλακας της περιοχής, χαϊδεμένο παιδί της  ύσεως παρά τον Ισλαμισμό και υποτιθέμενο τείχος ανάσχεσης  της τρομερής  στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας. Το Ιράν αποδιοπομπαίος τράγος, εχθρός, θε κρατούμενη ισλαμική κοινωνία και αυτή, θρησκευτικοί ηγέτες (αγιατολλάχ), με επικίνδυνο πυρηνικό πρόγραμμα το οποίο προκάλεσε δυσβάστακτα για τη χώρα μέτρα οικονομικών περιορισμών από τις δυτικές χώρες.

 

Εκμεταλλευομένη τα κοινά τους σύνορα η Τουρκία καταστρατηγούσε το εμπάργκο και συναλλάσσονταν μπροστά τα μάτια όλων με προκλητικό τρόπο, αλλά προς όφελος και των δυο. Οι κατηγορίες που εκτόξευσαν οι ΗΠΑ εναντίον τραπεζών της Τουρκίας ήταν εξαιρετικά σημαντικές και προκαλέσαν την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών, μέχρι του σημείου που κίνησαν διεργασίες επιβολής κυρώσεων εναντίον τουρκικής τράπεζας και κατηγορίες εναντίον στενού συνεργάτη του Ερντογκάν (ο οποίος αρχικά συνελήφθη, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος) (ΣΣ: Διαβάσατε και το σχετικό ERIC LIPTON, BENJAMIN WEISER/THE NEW YORK TIMES Η πίεση Ερντογάν στον Τραμπ και η Halkbank [ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 01.11.2020 • 17:49].

 

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ κάποια στιγμή προτίμησαν να βάλλουν στον πάγο τις νομικές ενέργειες και αποσιώπησαν το πράγμα. Ίσως οι προσωπικές σχέσεις του Ερντογκάν με τον πρόεδρο των ΗΟΑ Ντόναλτ Τραμπ να έπαιξαν ρόλο.

 

Το σημερινό Ιράν φαίνεται να μην είναι πλέον απειλή σχεδόν για κανένα. Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά το πλέον χαρακτηριστικό γεγονός είναι ότι το Ιράν κάθεται στα αυγά του και βρίσκεται εκτός της εκτόξευσης απειλών από τη Τουρκία. Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου