Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Πως ερμηνεύουμε εμείς την πολιτική της ΕΕ απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις …

Αυστηρό διάβημα Ε.Ε. προς Άγκυρα για Βαρώσια, Oruc Reis

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τις «σοβαρές ανησυχίες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετέφεραν στις τουρκικές αρχές κοινοτικοί αξιωματούχοι για τις ενέργειες της Άγκυρας στα Βαρώσια και για τη νέα Navtex για το Oruc Reis.

Φωτ. Α.Ρ. 

Όπως αναφέρει μάλιστα στην «Κ» ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο, η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Χέλγκα Σμιντ, έκανε χθες την ασυνήθιστη κίνηση να θέσει η ίδια τα ζητήματα αυτά στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 13.11.2020 • 18:36).

Διαβάσαμε την είδηση και μας έπιασε κατάθλιψη. Μπορεί σχετικά εύκολα να συμπεράνει κάνεις ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Τουρκία, σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της εις βάρος πρωτίστως της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ελλάδος, για λογαριασμό της και χωρίς την ανάμειξη των δύο χωρών σε όλα τα στάδια(;) των συνομιλιών. Των χωρών εναντίον των οποίων επιτίθεται προκλητικώς και χωρίς λόγο η Τουρκία του Ερντογκάν.

 

Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία χώρας μέλους του ΟΗΕ, από της ιδρύσεώς της ούτε και μετά την ένταξή της στην ΕΕ, δεν έχει καμία σημασία για την ΕΕ; Ούτε η κατοχή του 40% του εδάφους της ΚΔ από τουρκικά στρατεύματα, ούτε ο παράνομος εποικισμός, ούτε και το πρόσφατο άνοιγμα από τον τουρκικό στρατό των Βαρωσίων, επιδεικνύοντας προκλητική περιφρόνηση στα ψηφίσματα του ΟΗΕ;

 

Η άποψή μας ενισχύεται και από τη παράγραφο «…η Τουρκία θα έπρεπε να συμβάλλει ώστε να βρεθούν λύσεις διαρκείας και να εμπλακεί καλόπιστα στις προσπάθειες που βρίσκονται εν εξελίξει για την οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο». Κάτι τέτοιο, προσθέτει, «θα συνέβαλλε στην ανάπτυξη μίας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας…».

 

Λογικά διερωτάται κανείς «η συνεργατική και αμοιβαία επωφελής σχέση μεταξύ ΕΕ και της Τουρκίας» περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου