Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


1 Φεβρουαρίου 2022

Ένας «πράσινος» κατάλογος αλλάζει την παγκόσμια αγορά …

Ποιες δραστηριότητες εντάσσονται στην πράσινη ανάπτυξη; Ποιες επενδύσεις είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και πρέπει να ενισχυθούν; Απλά ερωτήματα οδήγησαν στην απλή λύση να καταγραφούν σε επίσημο κατάλογο οι δραστηριότητες που θεωρούνται πράσινες, που προστατεύουν το περιβάλλον, που θεωρούνται βιώσιμες. Έτσι, όμως, γεννήθηκε κάτι πολύ σημαντικότερο από έναν (πολυσέλιδο) κατάλογο, δημιουργήθηκε κάτι που αλλάζει την Ευρώπη, ίσως και τον κόσμο. Η ταξινόμηση των πράσινων δραστηριοτήτων που έγινε γνωστή με την ελληνοπρεπή ονομασία κανονισμός taxonomy … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΨΕΙΣ, 29.01.2022 • 20:47). 

Ευτυχώς που υπάρχουν δημοσιογράφοι όπως ο κ. Σεραφείμ Κωνσταντινίδης που ασχολούνται με σοβαρά θέματα και φέρνουν στην επιφάνεια εξελίξεις που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι.

 

Εφόσον θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι δραστηριότητες που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, τα ίδια κριτήρια λογικά θα πρέπει να αφορούν και όλες τις δραστηριότητές της δημόσιας διοίκησης και πρωτίστως τα δημόσια έργα.

 

Αποκλίσεις από το πλαίσιο αυτό θα πρέπει όχι μόνον να εντοπίζονται από τις εποπτικές αρχές και να καταγγέλλονται από τους πολίτες, αλλά θα πρέπει να επιβάλλονται και κυρώσεις και μάλιστα εξοντωτικές σε αρμοδίους – ακόμα και υπουργούς – και εντεταλμένα στελέχη.

 

Όχι μόνο αντιπεριβαλλοντικό, αλλά εύκολα χαρακτηρίζεται και ως περιβαλλοντοκτόνο το αντιπλημμυρικό του ποταμού Ερασίνου, που εκτελεί πλέον με μεγάλο μένος, πεισματικά και χωρίς τα απαραίτητα επιχειρήματα και ακόμα, ακόμα και εναντίον υφιστάμενης νομοθεσίας, ο υπουργός Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, με την έγκριση του υπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα (χρηματοδότηση έργου) και την προκλητική σιωπή του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα.

 

Το έργο αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο κατά την άποψή μας στον κατάλογο των περιπτώσεων που θα υποδεικνύεται ως αντιπεριβαλλοντική πολιτική και το πρώτο που θα πρέπει να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί χρηματοδοτείται παρά πάσα λογική και από Ταμεία της ΕΕ και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (περισσότερα για το έργο στο Ημερολόγιο https://attikoparko.blogspot.com/).


Συνήθως οι Οδηγίες της ΕΕ ενσωματώνονται στο εθνικό δίκαιο όποτε «γουστάρει» η εκάστοτε κυβέρνηση. Περιμένουμε ένα δούμε πότε θα ενσωματωθεί και αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου