Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Στο τραπέζι η καύση απορριμμάτων …

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναθέτει μελέτη για τα εργοστάσια ενεργειακής αξιοποίησης και τα καύσιμα από σκουπίδια


Στην επόμενη κυβέρνηση παραπέμπει, εμμέσως πλην σαφώς, το υπουργείο Περιβάλλοντος την υπόθεση της κατασκευής εργοστασίων καύσης (ενεργειακής αξιοποίησης, όπως ονομάζονται) απορριμμάτων. Χθες το υπουργείο προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση μελέτης σκοπιμότητας, η οποία θα αφορά την εκτίμηση των διαθέσιμων απορριμμάτων, τη δυνατότητα η ζήτηση να απορροφηθεί από την τσιμεντοβιομηχανία ή άλλες υφιστάμενες βιομηχανίες και τον αριθμό, τη δυναμικότητα και τη γεωγραφική κατανομή τυχόν νέων μονάδων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 10.02.2022 • 21:45).

Και πάλι στο προσκήνιο τα «ιερά σκουπίδια» της Ελλάδος.

 

Δεξιοί, αριστεροί, ΚουΚουΕδες, κεντροδεξιοί, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, νοικοκύρηδες, νέοι, γέροι, κυρίες και κύριοι, όλοι μα όλοι βρήκαν ένα μοναδικό θέμα στην Ελλάδα να ομονοήσουν. Τα σκουπίδια.

 

Ναι, ναι. Αυτά που όλοι υπολήπτονται, αγαπούν, δε θέλουν να αποχωριστούν και τα θαυμάζουν με λατρεία και για αυτό τα μοστράρουν σε κάθε γωνία της υπέροχης Πατρίδος που λέγεται Ελλάς.

 

Κύριοι αρμόδιοι αφού επί πολλές δεκάδες χρόνια είστε παντελώς ακατάλληλοι, αναξιόπιστοι, ανίκανοι, χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και χωρίς πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα - το οποίο έχουν λύσει εδώ και δεκάδες χρόνια οι Ευρωπαίοι ομόλογοί σας - αναγνωρίστε την αδυναμία σας και καλέστε τους ομολόγους σας να εκπονήσουν ένα «εθνικό» σχέδιο προκειμένου η χώρα να διαχειριστεί με επάρκεια το δύσοσμο αυτό θέμα.

 

Προτείνω να εκπονηθούν 3 μελέτες, ως προσφορά προς τη χαοτική Ελλάδα: Μία από Σκανδιναβικές χώρες, μια από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και μια τρίτη από χώρες με μεσογειακό κλίμα. Εγώ θα πρότεινα μια 1η από Δανία ή Σουηδία ή Φιλανδία, μια 2η  από Γερμανία ή Ολλανδία ή Βέλγιο και μια 3η  από Γαλλία ή Ισπανία ή Πορτογαλία.

 

Θα ζητήσουμε οι μελέτες/σχέδια να εκπονηθούν από φορείς της επιλογής της κάθε χώρας με κάλυψη των δαπανών από την Ελλάδα, μέσω διακρατικής συμφωνίας.

 

Θα ζητηθεί από την ΕΕ να μελετήσει τις 3 προτάσεις και να τις κατατάξει με πρώτη τη περισσότερο κατάλληλη, ευέλικτη και οικονομικά αποδοτικότερη.

 

Η Ελλάδα θα δεσμευθεί να επιλέξει την πρώτη από τις τρεις και να την υλοποιήσει με βάσει το χρονοδιάγραμμα που θα τη συνοδεύει. Η μελέτη θα εφαρμοστεί άμεσα από ευρωπαϊκή εταιρεία με περγαμηνές στο τομέα και σε σύμπραξη με Ελληνικές εταιρείες του είδους.

 

Με τον τρόπο αυτό κάθε στάδιο μπορεί να υλοποιηθεί εντός  6μηνου, και αμέσως μετά να ξεκινήσει η υλοποίηση.

 

Αν οι πρότασή μας δε φαίνεται εφικτή ή κατάλληλη περιμένουμε να προταθούν άλλες καλλίτερες και αποτελεσματικότερες στρατηγικές προς επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου