Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Με αφορμή το άρθρο … Συστήματα υγείας: Αυτοσκοπός η αποφυγή θανάτου ...

Τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο δεν παρέχουν την κατάλληλη συμπονετική φροντίδα στους ανθρώπους που πεθαίνουν και στις οικογένειές τους.

Πάνω από τους μισούς θανάτους διεθνώς συμβαίνουν χωρίς καμία υποστήριξη ή ανακούφιση του πόνου και της ταλαιπωρίας ασθενών και συγγενών. Οι ιατρικές παρεμβάσεις συχνά συνεχίζονται μέχρι την ύστατη ώρα, με ελάχιστη προσοχή στο πόσο υποφέρει ο ασθενής. (EPA / ZOLTAN BALOGH HUNGARY)

Τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο δεν παρέχουν την κατάλληλη συμπονετική φροντίδα στους ανθρώπους που πεθαίνουν και στις οικογένειές τους. Δίνουν υπερβολική έμφαση στις επιθετικές θεραπείες που παρατείνουν έστω κι ελάχιστα τη ζωή, επιβαρύνοντας παράλληλα με τεράστιο οικονομικό κόστος τους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας διεθνούς επιτροπής ειδικών, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό The Lancet … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ, 05.02.2022 • 07:34).

Αλήθεια. Υπάρχει πιθανότητα το Ελληνικό ιατρικό κατεστημένο να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό;

 

Στην Ελλάδα συμβαίνουν πολλά περίεργα και πλέον καθιερωμένα από το ιατρικό κατεστημένο, το οποίο κρατεί ειδήμονα σιωπή σε θέματα σαν το συγκεκριμένο και απαξιοί να ασχοληθεί και να λάβει αποφάσεις. Αλλά αντίθετα επιδίδεται ή ανέχεται τη λεγόμενη «ιατρογενή ζήτηση υπηρεσιών» και δεν ασχολείται με θέματα που συχνά πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπως η παράλογη χρήση αντιβιοτικών, οι καισαρικές τομές που είναι τριπλάσιες του Ευρωπαϊκού μέσου όρου, οι ενδονοσκομειακες λοιμώξεις που είναι τριπλάσιες του ΕΕΜΟ, ο άγνωστος αριθμός διαγνωστικών ελέγχων σε σχέση με τους αναγκαίους (αριθμός συσκευών αξονικών και μαγνητικών τομογράφων από τους μεγαλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο), αριθμός ιατρικού προσωπικού από τους μεγαλύτερους του ΕΕΜΟ κα, κα. Μείζον επίσης θέμα και συναφές των ανωτέρω είναι η έλλειψη Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας των πολιτών/ασθενών και η περιορισμένης εμβέλεια και αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε ειδικοί επί του θέματος, αλλά υποκείμενα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες της ιατρικής επιστήμης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα όπως την έχει καθιερώσει το ιατρικό κατεστημένο. Χωρίς συμμετοχή των πολιτών, αλλά ίσως των λίγων και αδύναμων συλλογικών οργανώσεων ασθενών.

 

Δεν περιμένουμε το ιατρικό κατεστημένο να ασχοληθεί με το θέμα. Δεν περιμένουμε ο ΠΙΣ, ο ΙΣΑ ή κάποια ή κάποιες από τις δεκάδες οι ιατρικές επιστημονικές εταιρείες να ασχοληθούν με το θέμα. Θα είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώσουμε ότι κάνουμε λάθος και ότι κάτι έχουν να πουν και κάποιες νέες προσεγγίσεις θα ακολουθηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου