Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η εμμονή του δήμαρχου Αθηναίων για τη Διπλή Ανάπλαση μας βάζει σε σκέψεις …

Οι σκέψεις μας γεννήθηκαν διαβάζοντας το άρθρο «Γιατί ο Βοτανικός αποτελεί το νέο hot spot της αγοράς ακινήτων» στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

… Πιο κοντά από ποτέ στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται το εγχείρημα της ανάπλασης του Βοτανικού, η περιοχή του μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου στα δυτικά του Δήμου Αθήνας που για πολλά χρόνια είχε ταυτιστεί με την εταιρεία Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική. Η εταιρεία, που είχε διειδεί τις προοπτικές της περιοχής που απέχει 2 μόλις χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, επιδίωκε το 2007 να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στις οδούς Ορφέως, Αγίας Άννης και Αγίου Πολυκάρπου.



Ωστόσο, ύστερα από προσφυγή 130 πολιτών, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την προσωρινή –και εν συνεχεία την οριστική– αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο εμπορικό κέντρο –70.000 τετραγωνικών μέτρων– που είχε, ήδη, ξεκινήσει να υλοποιεί στο Βοτανικό η εταιρεία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 26/02/2022, 07:58).

 

Το άρθρο αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή της επιχειρούμενης ανάπλασης του Βοτανικού και του Ελαιώνα. Ασφαλώς και δεν πρέπει να παραμένει ο Ελαιώνας μια τριτοκοσμική περιοχή αυθαιρεσιών, εγκατάλειψης, ανομίας, παρανομιών και πλήρους απουσίας του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Αν κάνουμε λάθος για την εικόνα που περιγράφουμε, τότε φταίει και πάλι η ΔΔ γιατί δεν κάνει τίποτε να ανατάξει την περιοχή, να εφαρμόσει του Νόμους και γιατί αδιαφορεί και δεν πληροφορεί όπως πρέπει τους πολίτες.

 

Αλλά αυτή η ανάπλαση σύμφωνα με το άρθρο, θα προκαλέσει έκρηξη των τιμών των ακινήτων, θα στρέψει μεγάλους αριθμούς πολιτών σε επενδύσεις στην περιοχή και λογικά αυτοί που προωθούν τα έργα με τόση επιμονή, θα λέγαμε μανία, έχουν εφεύρει περίεργους ή και νομιμοφανείς αλλά μάλλον παράνομους τρόπους (μια και πολλές φορές τα έργα απορρίφθηκαν, αλλά επιμένουν να επιφέρουν νομικές μεταβολές) που δίνουν τη δυνατότητα συμφωνίας και τελικώς έγκρισης των έργων, μετά την παρέλευση πολλών ετών.

 

Λογικά οι πρωταγωνιστές της ανάπλασης θα έχουν φροντίσει, υπολογίζοντας ότι τελικά θα κατασκευαστούν τα έργα, να μετάσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη νέα οικονομική πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί και λογικά θα αποφέρει μεγάλα κέρδη σε μέτοχους, στελέχη, ιδιοκτήτες και επενδυτές αφανείς και εμφανείς.

 

Πάσα άλλη άποψη, δεκτή προς συζήτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου