Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Με αφορμή την είδηση … για τη βιωσιμότητα των πόλεων …

Η είδηση: Μία νέα τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων του Δήμου Αθηναίων, με έμφαση στους κατοίκους των πόλεων και ζωγραφισμένη αυτή την φορά πάνω στον τοίχο του ξενοδοχείου Athenian Callirhoe, επί της οδού Καλλιρόης, δίνει χρώμα και τονίζει την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων σύγχρονων πόλεων. Είναι έργο του street artist Atek (Γιώργος Σκουρλής) και υλοποιήθηκε μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) … Η τοιχογραφία του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη επίτευξης του Στόχου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της πόλης […] Από την υλοποίηση έργων μικρής κλίμακας, όπως είναι τα πάρκα ”τσέπης” που πρασινίζουν και ομορφαίνουν τις γειτονιές της πόλης έως τα πιο μεγάλα έργα, όπως η ριζική αναδιαμόρφωση του Εθνικού Κήπου, του Λόφου Στρέφη, της Ακαδημίας Πλάτωνος, η διπλή ανάπλαση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11.02.2022 • 15:52).

 

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ευχάριστα. Αλλά η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική και αποδεικνύει ότι οι ηγέτες κάνουν αυτό που θέλουν και τους συμφέρει πολιτικά και όχι αυτό που είναι ίσως και το ποιο σημαντικό για την Πόλη και τους κατοίκους.

 

Μην απορείτε. Είναι ανορθολογικό να προκρίνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης τη «Διπλή Ανάπλαση» που διαφημίζει και προωθεί και η οποία θα κοστίσει 100 και πλέον εκατομμύρια € στους φορολογούμενους και σιωπά για το θέμα του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών. Tην πρόταση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνων από το 1994 που αφορά τη μορφή και τη λειτουργία της περιοχής του μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, ως χώρου για την προαγωγή της Υγείας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Κοινωνικής Αλληλεπίδρασης. Περισσότερα στο http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ και ειδικότερα στο http://asclepieion.mpl.uoa.gr/Parko/maketes.htm.

 

Θα επιχειρήσουμε να επικοινωνήσουμε και πάλι με τον κ. δήμαρχο, αν και οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας να συνομιλήσουμε μαζί του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεν καρποφόρησαν.


ΥΓ: Μετά το έγκλημα ποδοσφαιρικών ¨φιλάθλων" στη Θεσσαλονίκη, θα έχει όρεξη κανείς να πάει στο νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ιδιωτικής ΑΕ Παναθηναϊκός του μεγαλοπαράγοντα Αλαφούζου, που θέλει διακαώς να κατασκευάσει ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης, αλλά θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου