Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


16 Φεβρουαρίου 2022

Η γεωργία θα ανθήσει με νέες τεχνολογίες …

Η δουλειά του αγρότη έχει αλλάξει άρδην – Τα παιδιά που έχουν κτήματα στην επαρχία πρέπει να επιστρέψουν σε αυτά

EΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: TITINA XAΛMATZH

«Στην Ελλάδα θέλουμε να ξεχάσουμε το αγροτικό μας παρελθόν, το θεωρούμε παλιομοδίτικο. Ωστόσο, η γεωργία είναι κατεξοχήν κλάδος εφαρμογής των νέων τεχνολογιών. Για παράδειγμα, τα μεγάλα bid data αφορούν τη γεωπληροφορική». Ο Σπύρος Κίντζιος είναι ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ιδρύματος που έχει έδρα στον Βοτανικό –ούτε δέκα λεπτά από την πλατεία Ομονοίας– και παράγει, ενδεικτικά μόνο, χαλούμι, μυζήθρα, έχει ορνιθοτροφείο και φυτώριο καλλωπιστικών φυτών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ, 10.02.2022 • 07:02).

 

Διαβάσαμε τη συνέντευξη του καθ. κ. Σπύρου Κίντζιου, πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Τη βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα και συνιστούμε να τη διαβάσετε και εσείς και να πείσετε και τα παιδιά σας να τη διαβάσουν.

 

Το ΓΠΑ παραμένει εδώ και πολλά χρόνια στην αφάνεια και ελάχιστα ακούγονται για τις σπουδές, την εκπαίδευση, τους φοιτητές, τα επιστημονικό προσωπικό τα επιτεύγματα τους. Οι λόγοι άγνωστοι. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει τάχιστα. Ας ελπίσουμε ότι η συνέντευξη του κ. πρύτανη θα είναι η αρχή.

 

Ένα μικρό παράδειγμα: Γράψαμε στο ΓΠΑ για την προσπάθεια ανάπτυξης φυτών βουκαμβίλιας που να ευωδιάζουν. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό θα είναι το αποτέλεσμα σε πόλεις όπως το Ναύπλιο, αλλά και σε όλες τις αυλές την Ελλάδα. Καμία απάντηση. Ίσως βρείτε ενδιαφέρουσες τις αναρτήσεις https://simpleandclear.blogspot.com/2015/04/blog-post_76.html και   https://simpleandclear.blogspot.com/2017/04/blog-post_20.html στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

 

Γράψαμε και στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, να αναλάβει πρωτοβουλία και να χρηματοδοτήσει με κάποιο μικρό ποσό τα αρχικά στάδια. Μας απάντησε θετικά, αλλά μετά και αυτός σιώπησε. Δε ξέρουμε τι άλλο μπορεί να κάνει ένας πολίτης.   

 

Δε μένει τίποτε άλλο ίσως παρά να απευθυνθούμε σε Ολλανδούς καλλιεργητές και επιστημονικούς φορείς και είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου