Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ανικανότητα (ταιριάζουν και άλλα επίθετα) ή τελικά προστασία των παρανομιών …

Δεν είναι κακή ιδέα η νέα εφαρμογή https://www.aade.gr/apodixi (απευθύνεται μόνον σε αγγλομαθείς;) που έθεσαν σε λειτουργία οι εγκέφαλοι της ΑΑΔΕ. Μιλάμε για την πλατφόρμα - όπως πλέον συνηθίζουν οι πιθηκίζοντες εγκέφαλοι που κατευθύνουν την Ελληνική κοινωνία – που αποσκοπεί στον εντοπισμό παράνομης λειτουργίας επιχειρήσεων και μη απόδοσης φορολογικών υποχρεώσεων και προσδιορισμό φοροδιαφυγής. 

Το πρώτο και κυρίαρχο ερώτημα είναι γιατί η ΑΑΔΕ αδυνατεί να κάνει σωστά αυτό για το οποίο λειτουργεί και απευθύνεται στους πολίτες να υποστηρίξουν τις ενέργειές της. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες συνηγορούν και ευθύνονται για τη φοροδιαφυγή, προκειμένου να μην πληρώνουν τον σε πολλές περιπτώσεις δυσβάσταχτο ΦΠΑ. 

Ίσως απευθύνεται πρωτίστως στους τουρίστες και τους άλλους αλλοδαπούς που παρεπιδημούν στη χώρα και είναι ίσως κύριος στόχος και το αντικείμενο των περισσοτέρων παραβιάσεων της φορολογικής νομοθεσίας. 

Προσφέρει δε η ΑΑΔΕ και ένα κίνητρο ελέγχου της νομιμότητας των αποδείξεων, εφόσον όμως ο πολίτης ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία και ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία.

Γιατί όλα αυτά; 

Η δική μας άποψη είναι ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνονται καταγγελίες επωνύμως. 

Ιδού απορίες και ερωτήματα (καταδεικνύουν ότι οι εγκέφαλοι της ΑΑΔΕ δεν έχουν στόχο την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, αλλά παίζουν):
  • ·       Βάσει του νόμου- ισχύει από το 1911! - όλες οι ταμειακές μηχανές πρέπει να είναι συνδεδεμένες με το ΤΑΧΙΣ και την ΑΑΔΕ. Ποια είναι λοιπόν η σκοπιμότητα του μέτρου; Περιμένουμε ματαίως μάλλον, να μάθουμε πως η ΑΑΔΕ εντοπίζει τη φοροδιαφυγή αφού επί τέλους έθεσε σε λειτουργία το σύστημα
  • ·       Η σύνδεση των ΤΜ με την ΑΑΔΕ ουσιαστικά πρέπει να καταργήσει την έκδοση αποδείξεων και έτσι να απαλλαγούν επιχειρήσεις και συναλλασσόμενοι και να περιοριστούν άχρηστες δαπάνες (είναι και φιλοπεριβαλλοντικό μέτρο)
  • ·       Η μικρή απήχηση της νέας υπηρεσίας στους πολίτες πρέπει να προβληματίσει τους ανεύθυνους αρμοδίους
  • ·       Η προϋπόθεση της επώνυμης καταγγελίας περιορίζει δραστικά έως και καταργεί την ουσία του μέτρου/υπηρεσίας. Πολύ λίγοι πολίτες θα θελήσουν να εκθέσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους σε κινδύνους που συνεπάγεται η γνώση της ταυτότητας του καταγγέλλοντος από τον παρανομούντα. Δε βλέπει κανείς αρμόδιος τι γίνεται στη σημερινή «βίαιη» πλέον ελληνική κοινωνία;
  • ·       Η επώνυμη καταγγελία είναι επί πλέον άχρηστη, δεδομένου ότι το σύστημα γνωρίζει ποιος υποδεικνύει τυχόν παρανομία. Το μέτρο αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι γίνεται για την προστασία τελικά των παρανομόυντων
  • ·       Να δημοσιεύσει η ΑΑΔΕ ποια είναι η δαπάνη της νέας υπηρεσίας και ποιο το λειτουργικό της κόστος (σε χρήματα και υπαλλήλους)
Περιοριζόμαστε σε αυτά τα ολίγα προς το παρόν και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Να περιμένουμε απαντήσεις; Κάποιος θα μας έλεγε: μα που ζεις άνθρωπέ μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου