Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Sheba Medical Center: Η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης στη Μέση Ανατολή …

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε η Europe Israel Press Association (EIPA), με στόχο την κάλυψη της 72ης Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ 12 με 14 Σεπτεμβρίου 2022, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την παροχή υγειονομικής φροντίδας στο Ισραήλ.

Αποστολή Τελ Αβίβ: Ανθή Αγγελοπούλου
Αποστολή Τελ Αβίβ: Ανθή Αγγελοπούλου

Το Sheba Medical Center είναι η μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης στη Μέση Ανατολή, ένας αναγνωρισμένος ηγέτης στην περίθαλψη ασθενών και ένα από τα 10 κορυφαία νοσοκομεία στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek. Το Sheba’s Innovation Center – ARC, είναι ένα παγκόσμιο οικοσύστημα που συγκεντρώνει κορυφαία ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα, καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και στρατηγικούς εταίρους της βιομηχανίας για να αναπτύξουν πιλοτικό, και λανσάρει την ιατρική καινοτομία που αλλάζει το παιχνίδι. Η Sheba φιλοξενεί επίσης το Κέντρο MSR-Azrieli, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην ιατρική εκπαίδευση που βασίζεται στην προσομοίωση που προωθεί ασφαλέστερη, με επίκεντρο τον ασθενή υγειονομική περίθαλψη … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:13:26 ΥΓΕΙΑ, 22 Σεπτεμβρίου 2022 13:18).

 

Τα διαβάζουμε και βάζουμε τα κλάματα.

 

Αυτά επιτυγχάνουν χώρες και λαοί που διαθέτουν σοβαρές ΗΓΕΣΙΕΣ και σοβαρά πολιτικά συστήματα, παρά  τα όσα λέγονται και γράφονται. Στις επιστήμες, στις καινοτομίες, στην έρευνα και τη τεχνολογία λίγες μόνον χώρες μπορούν να συγκριθούν με το Ισραήλ και τα επιτεύγματά του, παρά το μέγεθός του.

 

Εμείς προτείναμε ένα σχέδιο που αφορά την Υγεία των πολιτών και όχι την ασθένεια, τον μεγάλο ξεχασμένο του ΕΣΥ και των ιατρών όλης της Ελλάδος: Τα Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα, με πρώτη εφαρμογή το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών – πληροφορίες στο http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko και http://asclepieion.mpl.uoa.gr/maketes .

 

Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ηγεσίες στην Ελλάδα σε όποιο τομέα και αν τις αναζητήσετε και το μόνο κίνητρο όλων είναι πως θα επωφεληθούν άμεσα και γενναία, χωρίς προσπάθεια. Κανείς πλέον Έλληνας δεν έχει υπομονή και δε συνδυάζει την πρόοδό του με επίμονη εργασία, αντοχή, γνώσεις και προσήλωση. Τα θέλει όλα τώρα και αμέσως.

 

Όλες οι χώρες έχουν να επιδείξουν μεγάλα επιτεύγματα σε ένα ή περισσότερους τομείς. Μόνον η Ελλάδα στέκει στα παλιά, στα στατικά και στα ξεθυμασμένα που απλώς συντηρούν(;) ένα σύστημα αλλά δεν το εκσυγχρονίζουν και δεν το προωθούν με επάρκεια προς το μέλλον. Για να είμαστε όμως δίκαιοι υπάρχουν και κάποιες εξελίξεις είναι αλήθεια, αλλά παράγονται με πολύ κόπο, αργόσυρτα, με πολλά λάθη και μεγαλύτερες των αναγκαίων δαπάνες λόγω αγνοίας, κλοπών, ανεπαρκών ελέγχων και καθόλου αξιολογήσεων.

 

Και δε διαφαίνεται στον ορίζοντα ένας νέος Ηρακλής για να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. Απόγνωση …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου