Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Dimand: Αναπτύσσει νέα κτίρια γραφείων επιφανείας 245.000 τ.μ. …

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ανάπλασης της πρώην Softex στον Βοτανικό

Tο ύψος της επένδυσης στον Βοτανικό υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 120 εκατ. ευρώ και στην έκταση των 80 στρεμμάτων της πρώην Softex σχεδιάζεται η κατασκευή περίπου 65.000 τ.μ., εκ των οποίων 50.000 τ.μ. θα αφορούν την επιφάνεια ανωδομής.

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το επόμενο διάστημα το έργο ανάπλασης της πρώην Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) στην περιοχή του Βοτανικού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση ανάπτυξης κτιρίων γραφείων που δρομολογεί αυτή την περίοδο η Dimand Real Estate. Στην έκταση των 80 στρεμμάτων σχεδιάζεται η κατασκευή περίπου 65.000 τ.μ., εκ των οποίων 50.000 τ.μ. θα αφορούν την επιφάνεια ανωδομή …  (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 06.09.2022 • 11:23).
 

Δε ξέρουμε τι λένε οι μεγάλοι εγκέφαλοι της επιτελικής κυβερνήσεως.

 

Βέβαια η εν λόγω επένδυση συνδυάζεται με την διπλή ανάπλαση Μπακογιάννη-Μητσοτάκη κα το ένα έργο υποστηρίζει το άλλο.

 

Αλλά αν δείτε τη «φωτογραφία» που προβάλλει η εταιρεία, πέριξ της μοναδικής επένδυσης που απευθύνεται προφανώς σε γερά πορτοφόλια, επικρατεί το χάος και ο σκουπιδότοπος.

 

Έχουμε σχολιάσει στο παρελθόν τα μεγαλεπήβολα σχέδια  που μας φαίνονται σαν μια φούσκα προς πλουτισμό αρπακτικών που θέλουν μόνον εύκολο κέρδος αδιαφορώντας για όλα τα άλλα. Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις μας … (υπάρχουν και άλλες σχετικές με το θέμα της ανάπλασης του Ελαιώνα)

 

·                 Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Δύο μεγάλα projects 156 εκατ. ευρώ για την Ανάπλαση Βοτανικού – Τι έργα θα γίνουν …

 

·        Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Η εμμονή του δήμαρχου Αθηναίων για τη Διπλή Ανάπλαση μας βάζει σε σκέψεις …

 

Είμαστε της άποψη ότι η πόλις των Αθηνών πρέπει να συρρικνωθεί και για λόγους ισορροπίας της χώρας, αλλά και λόγους εθνικούς, δημογραφικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς.

 

Διαβάστε την άποψη μας όπως διατυπώθηκε στην ανάρτηση …

 

·                 Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Είναι καιρός να θέσουμε περιορισμούς στην περαιτέρω επέκταση των Αθηνών …

 

Κάθε λοιπόν διαφημιζόμενη μελλοντική επένδυση στην περιοχή των Αθηνών πρέπει να αξιολογείται με ειδικό τρόπο και να μην αποτελεί τελικά εμπόδιο στην συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδος και στις προοπτικές των άλλων πόλεων.


Αν δεν υπάρξει στρατηγικός σκεδασμός για την Αττική και το σύνολο της χώρας, σε λίγο όλη η Ελλάδα θα μετακομίσει στην Αττική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: