Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο πρόγραμμα εργασίας κλινικών μελετών - Τι περιλαμβάνει …

Προτεραιότητά της ΕΕ οι κλινικές μελέτες μέχρι το 2026

SHUTTERSTOCK

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Επικεφαλείς των Φαρμακορρυθμιστικών Αρχών (ΗΜΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δημοσίευσαν το πρόγραμμα εργασίας 2022-2026 (πρόγραμμα εργασίας 2022-2026) της πρωτοβουλίας Accelerating Clinical Trials in the EU (ACT EU).

Η πρωτοβουλία EC-HMA-EMA Accelerating Clinical Trials in the EU (ACT EU) ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2022 και περιγράφει δέκα δράσεις προτεραιότητας για τον μετασχηματισμό των κλινικών δοκιμών στην Ευρώπη. Ενώ, το πρόγραμμα εργασίας εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2022 και εισάγει καθεμία από τις δράσεις προτεραιότητας και περιγράφει τα βασικά παραδοτέα τους … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:11:08, Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 11:07).
 

Αν δεν κάνουμε λάθος αυτός είναι ο διακαής πόθος των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών, εδώ και πολλά χρόνια. Οι κλινικές έρευνες που γίνονται στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένες, δεν αντιστοιχούν στις δυνατότητες του επιστημονικού προσωπικού και των υποδομών που διαθέτει η χώρα. Οι υποδομές δεν είναι φυσικά αντίστοιχες των ευρωπαϊκών, αλλά η συστηματική ενασχόληση με το ερευνητικό αντικείμενο των κλινικών μελετών και δοκιμών μπορεί να διανοίξει νέους ορίζοντες στην κατάκτηση νέων επιστημονικών γνώσεων όσο και στην απασχόληση μεγάλου αριθμού ερευνητών. Ερευνητών που βρίσκουν μόνον διέξοδο και σοβαρή απασχόληση σε ερευνητικά κέντρα, ιατρικές σχολές, κλινικές και νοσοκομεία του εξωτερικού.

 

Διαβάστε τι λέγαμε το μακρινό 2017 στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά (υπάρχουν και άλλες σχετικές αναφορές αν ψάξει κανείς) …

 

·                 Πέμπτη 11 Μαΐου 2017                                                                                   

Υπάρχουν και άλλες προοπτικές για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ...                   

 

Ελπίζουμε τώρα που πολλοί θα οσμίζονται χρήμα και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων να θελήσουν να συνεργαστούν με άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα και ερευνητές και να αναπτυχθεί, όπως του αρμόζει, ο σημαντικό αυτό κλάδος στην Ελλάδα.

 

Είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα έχει τώρα μια χρυσή ευκαιρία για συνεργασίες και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και σημαντικών νεών γνώσεων στο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου