Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Νέος οδικός άξονας απειλεί το τοπίο της Βόρειας Εύβοιας, αγνοώντας τα υπάρχοντα προβλήματα …

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε έναν άνετο καλοσχεδιασμένο καινούργιο οδικό άξονα, ειδικά μάλιστα όταν συντομεύει μεγάλες αποστάσεις.

Πρόσφατη διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου Ε.Ο. 77 στην Βόρεια Εύβοια, Giorgios Triantafyllou

Είναι προφανές, ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας δικαίως αναμένουν να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το νέο οδικό άξονα, ελπίζοντας μάλιστα ότι θα έρθει η ανάπτυξη, θα αναπτυχθεί ο τουρισμός και θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες διέλευσης, ιδιαίτερα στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:18:28 ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 21 Σεπτεμβρίου 2022 18:20).

Διαβάσαμε το άρθρο του κ Γιώργου Τριανταφύλλου, αρχιτέκτονα και μας ταρακούνησε.

 

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν στη σημερινή Ελλάδα όλα όσα περιγράφει ο κ. Τριανταφύλλου;

 

Η εντολή του πρωθυπουργού να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις από τη Χαλκίδα προς τη βόρειο Εύβοια δε σημαίνει σήμα προς τη δημόσια διοίκηση «γιούρια στο νταμπλά με τα κουλούρια και κάντε ότι σας κατέβει στο κεφάλι με μόνο γνώμονα το προσωπικό σας όφελος και όλων όσων διαπλέκονται μαζί σας».

 

Η δημόσια διοίκηση συμπεριφέρεται με τρόπο που υποδηλώνει διαπλοκή, έλλειψη γνώσεων, αντιπεριβαλλοντική νοοτροπία και ενέργειες, χωρίς σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Τελικά διακατέχεται από απουσία λογικής και εποπτείας του δημόσιου χώρου εντός του οποίου ετοιμάζει τις επεμβάσεις της. Δεν υπακούει σε νόμους και δεν παρεμβαίνει ποτέ όταν το δημόσιο συμφέρον παραβιάζεται και καταπατείται.


Δεν μπορεί να είναι  κανείς αισιόδοξος ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή πορεία, δηλαδή να γίνονται στην Ελλάδα όπως γίνονται τις πολιτισμένες χώρες. Εμπρός όλοι χωρίς διαμαρτυρίες, στο δρόμο που χάραξαν οι εργολάβοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου