Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα: Να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα …

Επανήλθε δριμύτερη η κυβέρνηση στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ως απόλυτη αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού. Και όλοι σκέφτονται ότι Πανεπιστήμια επιπέδου Harvard θα έρθουν στη χώρα μας. Για να προσγειωθούμε, λοιπόν η Ελλάδα είναι πολύ μικρή αγορά για να προσελκύσει κάποιο Πανεπιστήμιο αυτού του επιπέδου.

Τα Κολέγια θα γίνουν Πανεπιστήμια και θα διεκδικήσουν τους Έλληνες που πάνε και σπουδάζουν στην Κύπρο, αλλά και όσους πάνε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για τις αγγλόφωνες ιατρικές.

Και το ερώτημα είναι τι περιμένουμε να συμβεί με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Η απάντηση είναι ό,τι συνέβη και στην Κύπρο. Τα κολέγια της Κύπρου βαφτίστηκαν Πανεπιστήμια, έκαναν επενδύσεις και αναβαθμίστηκαν. Χορηγούν πτυχία, προσπαθούν να σταθούν στη διεθνή αγορά της Εκπαίδευσης και τα καταφέρνουν αρκετά καλά έχοντας πολλούς Έλληνες φοιτητές και αρκετούς Άραβες … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 10:18).


Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Στράτου Στρατηγάκη (Μαθηματικός – Ερευνητή, stratig@yahoo.com), στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και προβληματιστήκαμε.

Πιθανώς ο κ. Στρατηγάκης λόγω της εμπειρίας του με την εκπαίδευση και τη γνωστή και εν πολλοίς απαράδεκτη τακτική και ικανότητες των εκάστοτε υπουργών Παιδείας και των αγνώστων κέντρων που κυβερνούν την Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί στις απόψεις του.

Τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά αν γίνει γνωστή μια εμπεριστατωμένη απάντηση από αρμόδια και έγκυρα (εννοούμε τη κυβέρνηση) χείλη. Πόσο πιθανό είναι αυτό δε γνωρίζουμε, αλλά μάλλον θα περιμένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως άπειρο…

Βέβαια και άλλες μικρές χώρες τα κατάφεραν περίφημα, αλλά αυτές είχαν ως στόχους την ποιότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή των πολιτών, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Χώρες που θαυμάζει όλος ο κόσμος όπως η Ελβετία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη. Και αυτή που τρέχει πλέον να τις φθάσει όπως η Πορτογαλία …

ΥΓ: Πριν δημοσιεύουμε την ανάρτηση αυτή διαβάσαμε ένα σχετικό άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο «Ο ρόλος της Ελλάδας: Τα παραρτήματα των κορυφαίων ΑΕΙ ανά τον κόσμο». Καλό είναι να διαβαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου