Τα Κολέγια θα γίνουν Πανεπιστήμια και θα διεκδικήσουν τους Έλληνες που πάνε και σπουδάζουν στην Κύπρο, αλλά και όσους πάνε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για τις αγγλόφωνες ιατρικές. |
Και το ερώτημα είναι τι περιμένουμε να συμβεί με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Η απάντηση είναι ό,τι συνέβη και στην Κύπρο. Τα κολέγια της Κύπρου βαφτίστηκαν Πανεπιστήμια, έκαναν επενδύσεις και αναβαθμίστηκαν. Χορηγούν πτυχία, προσπαθούν να σταθούν στη διεθνή αγορά της Εκπαίδευσης και τα καταφέρνουν αρκετά καλά έχοντας πολλούς Έλληνες φοιτητές και αρκετούς Άραβες … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 10:18).
Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Στράτου Στρατηγάκη (Μαθηματικός – Ερευνητή, stratig@yahoo.com), στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και προβληματιστήκαμε.
Πιθανώς ο κ. Στρατηγάκης λόγω της εμπειρίας του με την εκπαίδευση και τη γνωστή και εν πολλοίς απαράδεκτη τακτική και ικανότητες των εκάστοτε υπουργών Παιδείας και των αγνώστων κέντρων που κυβερνούν την Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί στις απόψεις του.
Τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά αν γίνει γνωστή μια εμπεριστατωμένη απάντηση από αρμόδια και έγκυρα (εννοούμε τη κυβέρνηση) χείλη. Πόσο πιθανό είναι αυτό δε γνωρίζουμε, αλλά μάλλον θα περιμένουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως άπειρο…
Βέβαια και άλλες μικρές χώρες τα κατάφεραν περίφημα, αλλά αυτές είχαν ως στόχους την ποιότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή των πολιτών, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Χώρες που θαυμάζει όλος ο κόσμος όπως η Ελβετία, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη. Και αυτή που τρέχει πλέον να τις φθάσει όπως η Πορτογαλία …
ΥΓ: Πριν δημοσιεύουμε την ανάρτηση αυτή διαβάσαμε ένα σχετικό άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο «Ο ρόλος της Ελλάδας: Τα παραρτήματα των κορυφαίων ΑΕΙ ανά τον κόσμο». Καλό είναι να διαβαστεί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου