Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Πυρκαγιές: Περιφρόνηση στους πολίτες και στρεβλές απόψεις δημοσίων υπάλληλων …

Τους λένε δημοσίους υπάλληλους και έχουν μονιμότητα. Λένε ότι εργάζονται σκληρά και μάλιστα ο πρωθυπουργός μας λέει ότι πρέπει να πάρουν αυξήσεις γιατί έτσι είναι το σωστό. Κανείς όμως δεν ερωτά τι πουλιά πιάνουν και ποιος ανταποκρίνονται στο ρόλο του και πόσο κατάλληλοι και αποτελεσματικοί είναι στις σχέσεις τους με του πολίτες.

Ευτυχώς που τη περασμένη τετραετία ένα υπουργός βάλθηκε να προσθέσει στις ατελείωτες θέσεις των δημοσίων υπάλληλων νέα κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων. Καλά μαντέψαμε: Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Αυτοί, χάρις στα επιτεύγματα της τεχνολογίας μπορούν και ανταποκρίνονται όπως πρέπει στα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί ενώ η χώρα φλέγεται σχεδόν από άκρου εις άκρο και κάνεις δεν είναι σε θέση – πάρα μονον η ίδια η Φύση – να περιορίσει και να δαμάσει το τέρας, οι αρμόδιοι αποφασίζουν ότι δεν πρέπει να μιλούν για τίποτε και αφήνουν κατά κανάλια της τιβί να κάνουν συνεχή μνημόσυνα και να μαυρίζουν τις ψυχές των Ελλήνων με τις επαναλαμβανόμενες συνεχώς βλακείες και εκθέσεις ιδεών σχολικού τύπου που απαγγέλουν.

Κανείς αρμόδιος δεν πληροφορεί τους πολίτες για τα αίτια, τη στρατηγική αντιμετώπισης, τις δυνάμεις που συνολικά επιχειρούν, τα μέσα που διατίθενται, τις δαπάνες που απαιτούνται κλπ., κλπ. Στην ανάρτησή μας https://simpleandclear.blogspot.com/2021/08/blog-post_4.html περιγράφουμε τις υποχρεώσεις των αρμοδίων, αλλά αυτοί το χαβά τους. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για το έργο τους, να αποδώσει ευθύνες, αλλά και να αποτιμήσει τη συμμετοχή τους και τις προσπάθειες που καταβάλλονται … 

Ειδικευόμαστε μόνον σε μνημόσυνα, αμετροέπειες, υπερβολές και αγώνα δρόμου να υπερθεματίζουν οι φοβεροί ρεπόρτερ των ΜΜΕ.

Δεν είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Είμαστε αγέλη αυτόνομων μονάδων που ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και ας ισχυριζόμαστε ότι ανήκουμε στον οπλισμένο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: