Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Special Report Η εποχή των καυσώνων …

Η δημοσιογραφική ομάδα του kathimerini.gr δημιούργησε μια νέα σειρά ερευνητικής αρθρογραφίας, τα Special Reports, τα οποία θα επικεντρώνονται σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας. Το πρώτο «τεύχος», υπό τον Κωνσταντίνο Καρτάλη, Καθηγητή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κλιματική Αλλαγή, αναλύει το φαινόμενο των καυσώνων, τα βασικά του αίτια τις σημαντικότερες συνέπειες, αλλά και τις λύσεις που μπορούν να εφαρμόσουν κράτη και πόλεις ...

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και παρακαλούμε την ΕΡΤ και άλλα ΜΜΕ να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. 

Εμείς, η αλήθεια είναι, μάλλον σχετικά πρόσφατα θέσαμε ένα θεμελιακό ερώτημα στη κυβέρνησης και στους πολίτες της Αττικής, αλλά και της Ελλάδος ολοκλήρου σχετικά με την τύχη (δηλαδή το μέλλον) της πόλεως των Αθηνών και του άθλιου και τεράστιου συγκροτήματος που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε βολικά «Αθήνα». 

Η πρότασή μας στην ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2023/01/3.html

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά έχουμε προβάλλει και άλλα φιλοπεριβαλλοντικά θέματα, αλλά οι αρμόδιοι προς τους οποίους αποστείλαμε τις απόψεις μας μας αγνοήσαν – κατά την προσφιλή τους μέθοδο διακυβέρνησης – μια και οι πολίτες δεν είναι άξιοι απαντήσεως. Οι αρμόδιοι ασχολούνται μόνον με τα προσωπικά τους συμφέροντα και σε συνδυασμό με την αυτονόμηση όλων, που έχει επιβληθεί ή κατακτηθεί ή είναι στρατηγική επιλογή για να μην ενοχλούνται. Αδιαφορούν πλήρως και προκλητικώς για τα μείζονα θέματα που αφορούν τους πολίτες και το μέλλον μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: