Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Ρόδος: Ενα σχολείο που… έρχεται από το μέλλον …

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήταν ιδρυτική πυξίδα για αυτό το σχολείο της Ρόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους παλαιότερους εργαζόμενους του σχολείου είναι ο IT manager


Στις 12 Μαρτίου του 2020, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει τα πάντα – άρχιζε η πρώτη καραντίνα, την οποία συνόδευε ένα πολλαπλό κύμα αγωνίας και αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ελάχιστοι ήταν έτοιμοι να αντεπεξέλθουν άμεσα – το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας έπρεπε να αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου προκειμένου να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση. Ένα εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό.

Σε ένα σχολείο στη Ρόδο, τα πράγματα εκείνο το βαρύ πρωινό εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι μαθητές όλων των τάξεων, άνοιξαν τον υπολογιστή του σπιτιού τους, πήγαν στο ημερολόγιο μιας ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας, βρήκαν αναρτημένο το ωρολόγιο πρόγραμμα, αυτοστιγμεί άρχισε η τηλεκπαίδευση κι όλα κύλησαν ομαλά … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13.07.2023 • 12:49).


Απίστευτο ότι αυτά τα εξαιρετικά πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Και μάλιστα στο χώρο της εκπαίδευσης. Εκεί που ο μεγάλος αδελφός – το υπουργείο Παιδείας – λύνει και δένει και δεν αφήνει κανένα να καινοτομήσει και να αναδείξει τις αρετές των Ελλήνων.

Αυτοί οι Δάσκαλοι όμως στη Ρόδο τόλμησαν και τα καταφέρνουν. Εύγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου