Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Κόλαφος το Πόρισμα του Μηχανισμού Παραπόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατά του «αντιπλημμυρικού Ερασίνου» και του Υπουργείου Υποδομών …

Στις 12 Ιουλίου οργανώθηκε από την ΕΛΛΕΤ Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το Πόρισμα του Μηχανισμού Παραπόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μετά τη κατάθεση τον Ιούνιο 2021 τριών προσφυγών κατά της χρηματοδότησης από την Τράπεζα του «αντιπλημμυρικού Ερασίνου».

Στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος, έχουν αναρτηθεί το πρόγραμμα της ΣΤ καθώς και το περιεκτικό άρθρο του δημοσιογράφου κ. Γ. Λιάλιου, της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Έχουν επίσης αναρτηθεί το Πόρισμα του ΜΠ της ΕΤΕπ στην Αγγλική και Ελληνική Γλώσσα.

Επισημαίνονται τα εξής:
  • 1. Η ΕΤΕπ διαθέτει Μηχανισμό Παραπόνων, στον οποίο μπορεί να προσφύγει κάθε ενδιαφερόμενος φορέας ή πολίτης. Ο ΜΠ ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό αν και οι σχετικές διεργασίες είναι χρονοβόρες. Τέτοιους μηχανισμούς δε διαθέτει το ελληνικό κράτος
  • 2. Αναγνωρίζεται το δικαίωμα «ενδιαφερομένων μερών» δηλαδή πολιτών και φορέων να μετέχουν σε όλα τα στάδια χρηματοδοτούμενων από την ΕΤΕπ έργων, να πληροφορούνται συστηματικά και να διατυπώνουν τις απόψεις τους σε όλα τα στάδια σχεδιασμού, εκτέλεσης και αξιολόγησης των έργων. Τα ενδιαφερόμενα μέρη» αγνοούνται παντελώς στο ελληνικό κράτος ......
  • 3. Αναγνωρίζονται λάθη σε κείμενο που έχει υιοθετήσει η ΕΤΕπ, προερχόμενο από την Ελληνική πλευρά και επί του οποίου στηρίζεται η απόφαση χρηματοδότησης του έργου. Ζητείται από το ΔΣ της ΕΤΕπ, η άμεση αποδοχή της λανθασμένης συμπεριφοράς και η άμεση διόρθωση των ημαρτημένων. Ποτέ το ελληνικό κράτος δεν αναγνώρισε λάθη του και ποτέ δεν υπήρξαν συνέπειες για κανένα.

Συμπερασματικά το Πόρισμα ζητεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα «Διορθωτικών Δράσεων», τη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Νομοθεσία, η οποία βάναυσα καταπατήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ζητεί την αναστολή της χρηματοδότησης μέχρι την αποδοχή από τη ΕΤΕπ όλων των υποδείξεων που αναφέρονται στο Πόρισμα και προτείνει τη μη χρηματοδότηση αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει το Πόρισμα.

Οι φορείς που προσέφυγαν κατά του έργου, απέστειλαν επιστολή προς τη Διοίκηση της Τραπέζης και τον κ. Werner Hoyer, Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής, ζητώντας την εξ ολοκλήρου και άμεση αποδοχή του Πορίσματος του ΜΠ. Η επιστολή έχει δημοσιευτεί και στο Ημερολόγιο Αττικό Πάρκο Βραυρώνος στις 24 Ιουνίου 2023.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και τη Δημόσια Διοίκηση να συμμορφωθούν άμεσα με το Πόρισμα του ΜΠ της ΕΤΕπ, να δημιουργήσουν «Μηχανισμούς Παραπόνων» σε όλους τους φορείς του δημοσίου, να υιοθετήσουν τις ιδέες και τις καλές πρακτικές για τα «Ενδιαφερόμενα Μέρη» και να δημιουργήσουν ειδικές ιστοσελίδες πληροφόρησης για κάθε μεγάλο έργου που σχεδιάζεται και υλοποιείται και για λόγους διαφάνειας, αλλά και για λόγους συνεχούς αξιολόγησης (διαβάστε την πρότασή μας του 2012 . https://simpleandclear.blogspot.com/2012/10/normal-0-false-false-false-el-zh-cn-x_30.html), η οποία φυσικά αγνοήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου