Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


22 Μαρτίου 2024

Πανεπιστήμια: Είκοσι σχολές χωρίς φοιτητές …

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην αναδιάρθρωσή τους με στόχο την αλλαγή επιστημονικής κατεύθυνσης


Περί τα 20 τμήματα ελληνικών πανεπιστημίων έχουν ελάχιστο, ακόμη και μονοψήφιο, αριθμό εισακτέων ετησίως τα τελευταία χρόνια. Ο βασικός λόγος είναι η χαμηλή ζήτησή τους από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και τα εν λόγω 20 τμήματα είναι η ακραία περίπτωση. Χαρακτηριστικά, το 2023 περίπου 60 τμήματα δέχθηκαν κάτω από 50 πρωτοετείς φοιτητές.

Ο πολύ μικρός αριθμός νέων φοιτητών αναμένεται, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος που μετέχει στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για την ανώτατη εκπαίδευση, να προκαλέσει σημαντικές αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση –και δη στα περιφερειακά ΑΕΙ– σε συνδυασμό με τη λειτουργία των πρώτων μη κρατικών πανεπιστημίων από τον Σεπτέμβριο του 2025 … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22.03.2024 • 12:21).


Τα διαβάζεις και διερωτάσαι αν στους εγκέφαλους των κκ. καθηγητών των Ελληνικών ΑΕΙ και των στελεχών του θρυλικού υπουργείου Παιδείας (και όχι Εκπαίδευσης) υπάρχει περιεχόμενο.

Και όλοι αυτοί πληρώνονται αδρά για τις επιστημονικές τους περγαμηνές, τις «σοβαρές» αξιολογήσεις πριν τους διορίσουν άλλοι εγκέφαλοι. Και αμέσως μετά αρχίζουν να διακρίνονται συχνά, μέσω των ελληνικών ΜΜΕ, ως φαινομένων της παγκοσμίου αριστείας, του ταλαίπωρου πλανήτη μας.

Όλες οι αδυναμίες, αστοχίες, κακές επιλογές, σπάταλη χρήματων, διορισμούς που δεν χρειάζονται, εγκαταστάσεων που συνήθως δεν έχουν σχέση με τι ς ανάγκες και δεν συντηρούνται, προγραμματισμούς που έχουν μάλλον μικρή σχέση με τις ανάγκες της χώρας, δημιουργούν αποφοίτους που δε θα βρίσκουν ενδιαφέρον να απασχοληθούν στην οικονομία της χώρας. Δημιουργούνται και πολλές άλλες συναφείς ανεξέλεγκτες καταστάσεις για τις οποίες ποτέ δεν ευθύνεται κανένας. Όλα χύμα και όλα στο βρόντο.

Οι χαώδεις καταστάσεις δε διορθώνονται, επεκτείνονται και επιβάλλονται και έτσι το μέλλον παρουσιάζεται ζοφερό και προβληματικό, αντί να είναι ελπιδοφόρο και να οδηγεί σε ενάρετο κύκλο.

ΥΓ: Τα νέα πανεπιστήμια αν ιδρυθούν - μετά από χρόνια - δε θα λύσουν κανένα από τα σημερινά προβλήματα, εφόσον το πολιτικό σύστημα και η οικονομική άρχουσα τάξη παραμένουν πάντα στο τιμόνι της χώρας επιβάλλοντας τις ίδιες απαράδεκτες για σύγχρονες κοινωνίες λογικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου