Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ελίζα Φερέιρα: «Πρέπει να υπηρετήσουμε το όραμα της ανάπτυξης των περιφερειών» …

Ο στόχος που τίθεται είναι να μην έχουν την ανάγκη οι πολίτες να μετακινούνται από περιφέρεια σε περιφέρεια και να αναζητούν εργασία

Στην φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι Loig Chesnais- Girard, Νεκτάριος Φαρμάκης και Ελίζα Φερέιρα (Πηγή: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας)


«Με τις πολιτικές κοινωνικής συνοχής, πρέπει να υπηρετήσουμε το όραμα της ανάπτυξης των περιφερειών, ώστε οι πολίτες να μην έχουν την ανάγκη να μετακινούνται από περιφέρεια σε περιφέρεια και να αναζητούν εργασία».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ελίζα Φερέιρα, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στην Πάτρα, με αφορμή τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR (Δίκτυο Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22.03.2024 • 21:02).


Παιδιά, μπουχτίσαμε από μεγάλα λόγια, αλλά ουσία μηδέν. Στην Ελλάδα οι Περιφέρειες είναι μόνον για τα πανηγύρια του καλοκαιριού;

Η κεντρική εξουσία εξασκεί ασφυκτικό έλεγχο επί όλων των δραστηριοτήτων και επιμένει να βαφτίζει τον εαυτό της επιτελικό, ενώ δεν αναγνωρίζει σχεδόν καμιά σοβαρή αρμοδιότητα στις Περιφέρειες. Δε βλέπουμε διάλογο των Περιφερειών με την επιτελική κυβέρνηση και σχέδια προς υλοποίηση. Δε βλέπουμε σοβαρή οργάνωση, αποκέντρωση, ανάθεση αρμοδιοτήτων, εξασφάλιση πόρων, προτεραιοποίηση αναγκών και προγράμματα εκσυγχρονισμού και ανάληψη πρωτοβουλιών. Δε βλέπουμε διεκδικήσεις από τις Περιφέρειες, πράγμα που ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες προέρχονται εκ του κόμματος της κυβερνήσεως και έτσι δεν θέλουν ή δεν τολμούν καν να συζητήσουν. Άκρα του τάφου σιωπή, επί του προκειμένου.

Δείγμα καλών πρακτικών και σοβαρής πολιτικής αποκέντρωσης θα ήταν η άμεση ανάθεση της Εκπαίδευσης στις Περιφέρειες, όπως επανειλημμένως έχουμε επιμένει στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και έχουμε παρουσιάσει και τους λόγους και τα σχετικά επιχειρήματα υπέρ των άμεσων ωφελημάτων.

Η κα Φερεϊρα έχει στην αρμοδιότητα του χαρτοφυλακίου της και το θέμα της αποχέτευσης, αλλά εκεί ποιεί την νήσσαν και όλα έχουν ανατεθεί εν λευκώ στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς ενημέρωση και εμπλοκή των ενδιαφερομένων μερών, δηλαδή και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου