Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ με 159 «ναι» …

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

.: Intime

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί 299 ψηφισάντων βουλευτών, 159 βουλευτές (158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς) ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, 129 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 11 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Στους παρόντες περιλαμβάνονται οι δέκα βουλευτές της Κ.Ο. Σπαρτιάτες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μ. Χουρδάκης.

Απούσα στην επί της αρχής ψηφοφορία εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Κασιμάτη, η οποία, από λάθος της, δεν καταχώρισε την αρνητική θέση της στην επιστολική ψήφο, την οποία απέστειλε στο προεδρείο της Βουλής, ενώ ψήφισε κανονικά επί των άρθρων.

Το μεγαλύτερο μέρος των επίμαχων άρθρων για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια έγιναν δεκτά από την παραπάνω πλειοψηφία (158+1), ενώ ευρύτατη αποδοχή είχε η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος στέγης κατά 500 ευρώ ετησίως στους φοιτητές περιφερειακών πανεπιστημίων (244 υπέρ, 25 κατά, 30 παρών). Ευρείας πλειοψηφίας έτυχαν επίσης άρθρα που αφορούν στην ενίσχυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και στην ενίσχυση των ΑΕΙ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 09.03.2024 • 00:28).
 

Ουσιαστικά όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση, την έννομη τάξη και των αρχών που εμπλέκονται αμέσως ή εμμέσως με τις επιχειρούμενες εξελίξεις.

Λογικά πρόκειται για βήμα προόδου, αν όλοι οι πρωταγωνιστές αποδειχθούν συνεπείς, νομιμόφρονες, διαυγείς, εμφορούμενοι από την καλώς εννοούμενη επιχειρηματικότητα και τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Σημασία έχουν η εύρωστη επιχειρηματική οντότητα, η έξωθεν καλή μαρτυρία, η ιστορική διαδρομή αυτών που θα επιχειρήσουν να συμμετάσχουν, το σύγχρονο ακαδημαϊκό περιεχόμενο/αντικείμενο, οι προδιαγραφές ποιότητας, το κύρος του ακαδημαϊκού προσωπικού, οι Εσωτερικοί Κανονισμοί λειτουργίας, η δέσμευση αυστηρής εφαρμογής, η διαφάνεια, η περιοχή εγκατάστασης, το ύψος των επενδύσεων και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου