Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Συνέδριο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» …

Πολλοί οι κλητοί, αλλά αμφιβάλλουμε αν μπορούμε να τους αποδώσουμε και το τίτλο του εκλεκτού.

Ακούσαμε πολλές εξομολογήσεις και το γενικό συμπέρασμά μας είναι ότι όλοι ευλογήσαν τα γένια τους, μίλησαν για τα επιτεύγματά τους και τις εξαιρετικές ικανότητες τους. Προέβαλαν το εθνοσωτήριο έργο που επιτέλεσαν και …

Είναι αλήθεια ότι ακούσαμε και σοβαρή κριτική για τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, αλλά όλοι έδωσαν άφεση αμαρτιών και απέδωσαν τεράστιες ευθύνες στους πολίτες που δεν τους κατανοούν και δεν τους συμπαρίστανται. Το κακό είναι όλα αυτά ελέχθησαν από συνταξιούχους και όχι εν ενεργεία πολιτικούς. Πολύ ευκολότερο και ανώδυνο.

Ίσως το θέμα του Συνεδρίου να ήταν αυτό που έφερε το αποτέλεσμα που σχολιάζουμε/περιγράφουμε. Ίσως οι πολλοί ομιλητές να βρήκαν την ευκαιρία για ένα ανώδυνο απολογισμό και άφεση αμαρτιών. Εκείνοι που ίσως αναλύσουν τις ομιλίες μας πληροφορήσουν στο μέλλον για την ειλικρίνεια και την αξία αυτού καθαυτού του Συνεδρίου.

Πάντως συνολικά το Συνέδριο ήταν ενδιαφέρον και ελπίζουμε να οργανωθούν και νέα για το μέλλον και τα άλλα ζέοντα θέματα που προβληματίζουν την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου