Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Κλιματική κρίση: Οι άμεσοι κίνδυνοι για την Ελλάδα …

Η πρώτη έκθεση εκτίμησης του κλιματικού κινδύνου στην Ευρώπη καταλήγει σε προτάσεις άμεσης αντιμετώπισης


Μετά τις «μεγα-πυρκαγιές» έρχονται οι «μεγα-λειψυδρίες». Ο ευρωπαϊκός νότος πλήττεται ήδη και θα πληγεί ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια από τις υψηλές θερμοκρασίες, τη μείωση των βροχοπτώσεων, τη διάβρωση της ακτογραμμής από την άνοδο της θάλασσας και τις πλημμύρες. Η πρώτη έκθεση εκτίμησης του κλιματικού κινδύνου στην Ευρώπη, την οποία πραγματοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, καλεί για την άμεση ανάληψη δράσης, εκτιμώντας ότι είναι πλέον κατεπείγουσα σε τομείς όπως η προστασία της ακτογραμμής, η αγροτική παραγωγή, η επίδραση των καυσώνων στον γενικό πληθυσμό, η πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και η ενίσχυση των ευρωπαϊκών μηχανισμών αλληλεγγύης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12.03.2024 • 15:55).


Τα λένε ΕΕ και οι επιστήμονες, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην περιβαλλοντοκτόνο πολιτική της, του παραλόγου μετασχηματισμού των ρεμάτων της Ελλάδος, σε αγωγούς ομβρίων. Κάτι που εμποδίζει τη λειτουργία της Φύσεως και αποστρακίζονται άμεσα οι περιοχές, δεν εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και αποβάλλονται γρήγορα τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα. Ακριβώς το αντίθετο από ότι λέει η λογική, η Μάνα Φύση και όλες οι σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις περί αειφόρου ανάπτυξης, σεβασμού στο Περιβάλλον, την Οικολογία και τις ανάγκες διαφύλαξης της φυσικής ισορροπίας.

Η αρχή και οι κατευθύνσεις της ΕΕ περί «Λύσεων Βασισμένων στη Φύση» καταπατείται προκλητικώς και ανενδοίαστα από τις υπηρεσίες του κράτους και τη δημόσια διοίκηση, με επί κεφαλής την επιτελική κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των εμβληματικών υπουργών του, από το 2019 μέχρι και σήμερα.

Τι κλιματική κρίση και κουραφέξαλα, λέει ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ. Εδώ έχουμε εκλογές σε 3 χρόνια και πρέπει να εξασφαλίσουμε ψήφους για να μη χάσουμε τη κουτάλα και τα οφίκια. Κατά τα άλλα «γαία πυρί μιχθήτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου