Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Τι λέγαμε το 2009 … για τα επεξεργασμένα λύματα …

Την Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009 λέγαμε «Το νερό αρχίζει να σπανίζει, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ και η ΕΥΔΑΠ θέλουν να ρίχνουν τα επεξεργασμένα λύματα στον Ευβοϊκό…»
Ύστερα από 11 χρόνια η ΕΥΔΑΠ, το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και άσχετοι πολίτες (βλέπε για παράδειγμα Συνομοσπονδία αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσογείων) υπερθεματίζουν για τη χρήση των επεξεργασμένων λυμάτων, κυρίως για την άρδευση καλλιεργειών.

Από το ένα άκρο στο άλλο.

Το δράμα είναι ότι η λογική έχει εξοριστεί από τη χώρα και ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς να το σκεφτεί σοβαρά, χωρίς να δεσμεύεται και χωρίς να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.

Έχουμε μιλήσει για το θέμα αυτό πριν αρκετές ημέρες – βλέπετε https://vravronapoly.blogspot.com/2020/07/blog-post_19.html (στο Ημερολόγιο θα βρείτε και άλλες σχετικές αναφορές στο επίμαχο θέμα), αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Θα κάνουν έργα, χωρίς σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς προϋπολογισμούς και εξασφάλιση της χρηματοδοτήσεως, με την ελπίδα ότι η ΕΕ θα τα χρηματοδοτήσει και οι κύριοι αυτοί θα εισπράττουν παχυλούς μισθούς χωρίς να προσφέρουν σοβαρό έργο.

Μια χώρα που λειτουργεί κυριολεκτικώς «στο πόδι», χωρίς κατάλληλες δομές και χωρίς ικανούς και αφοσιωμένους στο καθήκον υπάλληλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου