Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ανάγκη συστηματικής παρουσίασης της εξέλιξης και λειτουργίας των μεγάλων έργων …

Παράδειγμα το  ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας.

Είναι πολύ μεγάλο έργο, χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από την ΕΕ. Ωστόσο κανένας πολίτης  δε γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του, πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα τεθεί σε λειτουργία. Και εμείς που προσπαθούμε χρόνια πολλά να μάθουμε από τους αρμοδίους, αίτιοί μας την απαγορεύουν (στοιχεία στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών και της ΕΕ).ί

Είναι άγνωστα σε όλους εκτός ίσως ορισμένων προνομιούχων υπαλλήλων, τα οικονομικά στοιχεία, η ποιότητα κατασκευής, η τήρηση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, η οργάνωση των μηχανισμών που πρέπει να τεθούν σε ετοιμότητα πριν την έναρξη λειτουργίας, τα συστήματα ελέγχου και συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές, και τόσα άλλα.

Αν διαβάσει κανείς τη ΚΥΑ της 9ης Σεπτεμβρίου 2009 (ΑΠ οικ.144233) των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Υγείας, Μεταφορών και υφυπουργών Εσωτερικών και Αγύρτικής Ανάπτυξης, την οποία εξέδωσαν προκειμένου να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά η εγκατάσταση, θα παρατηρήσει ότι μάλλον τίποτε δε γίνεται εγκαίρως, με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια και όλα αφήνονται στην τύχη τους με την ελπίδα ότι κάποιο αόρατο και φιλικό χέρι θα δρομολογήσει ότι είναι απαραίτητο.

Το 2008 είχαμε προτείνει ότι όλα τα μεγάλα έργα, πρέπει από την ημέρα έναρξης των διεργασιών κατασκευής τους πρέπει να διαθέτουν επισήμως ιστοσελίδες στις ποιες θα καταγράφεται με τη δέουσα επιμέλεια και λεπτόγεια η πορεία του έργου – βλέπετε την πρόσφατη ανάρτηση στο https://simpleandclear.blogspot.com/2020/07/17.html και τις εκεί παραπομπές.

Η ΕΥΔΑΠ, η οποία σχεδίασε το έργο και θα αναλάβει τη λειτουργία του πρέπει να δημιουργήσει αμέσως (είναι ήδη πολύ αργά) την ηλεκτρονική παρουσία του έργου και να παρέχει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι πολίτες.

Κάποια, άγνωστη όμως ακόμα στιγμή, οι πολίτες θα κληθούν να συνδέσουν τις οικίες τους με το σύστημα συλλογής των λυμάτων και η επεξεργασία τους θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον. Η περίπτωση της Ελευσίνας δεν πρέπει να επαναληφθεί (άρνηση σύνδεσης και υπολειτουργία του ΚΕΛ ή ακόμα χειρότερο μη λειτουργία του)

Η ΕΥΔΑΠ πρέπει άμεσα να υλοποιήσει την πρόταση μας. Τώρα.

ΥΓ: Δείτε τι λέγαμε τον Απρίλιο του 2009 στο https://simpleandclear.blogspot.com/2009/04/blog-post_09.html και αργότερα http://simpleandclear.blogspot.com/2012/10/normal-0-false-false-false-el-zh-cn-x_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου