Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

The Guardian: Ο Ερντογάν είναι ταυτόχρονα νταής και απειλή …

Η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι τόσο στους αντιπάλους της όσο και στους συμμάχους της συνιστά απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, και όμως κανείς δεν είναι έτοιμος να δράσει, 
Έτσι θέλει ο Ερντογκάν: Μπροστά η Τουρκία, πίσω η ΕΕ

γράφει σήμερα σε άρθρο γνώμης η βρετανική εφημερίδα Guardian, αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «νταή» και «απειλή» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:17:02, Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 16:32).

Ευχαριστούμε πρωτίστως τους συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian για το άρθρο. Επί τέλους. Κάποιος αντιδρά.

Κάποιες φωνές αρχίζουν να ακούγονται στην Ευρώπη εναντίον της εξάλλου καθημερινής εκτόξευσης απειλών εκ μέρους του δυστυχώς εκλεγμένου τούρκου πρόεδρου Ερντογκάν, εναντίον όλων στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδίως των Ελλήνων και της Ελλάδος.

Τα χρόνια πέρασαν, έφθασαν τα 200, από τότε που οι Έλληνες αποφάσισαν να αποτινάξουν το δυσβάσταχτο τουρκικό ζυγό και να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία στους. Και τα κατάφεραν και ίσως αποτελέσαν και τον καταλύτη για την απελευθέρωση και άλλων λαών.

Τελευταία στο προσκήνιο εμφανίστηκε το νεοοθωμανικό όνειρο και η προσπάθεια, λογικά όχι μόνον λεκτική, να αναβιώσει η Τουρκία το οθωμανικό παρελθόν της.

Ο Ερντογκάν και οι Τούρκοι είναι απειλή για την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάτσουν και να σκεφτούν σοβαρά όλες τις διατάσεις του προβλήματος και όχι μόνον με όρους οικονομικών συναλλαγών και εξαγωγών.

Ευτυχώς ότι και να κάνουν οι σύμμαχοί μας ευρωπαίοι, η Ελλάς δεν ξεχνά και οι Έλληνες είναι πάντοτε στις επάλξεις για να αναχαιτίσουν πλέον τον Τούρκο, ανεξάρτητα από τη λεοντή που φορά και τα κόλπα που σκαρφίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου