Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Φαίνεται ότι μόνον η Αυστρία δια του καγκελαρίου Κούρτς αντιλαμβάνεται την τουρκική απειλή …

Όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι αδιαφορούν πλήρως εκτιμώντας και αντιλαμβανόμενοι ότι οι τούρκοι είναι απλώς καταναλωτές ευρωπαϊκών προϊόντων. Χρειάζονται ευρωπαϊκές μηχανές, αυτοκίνητα και τεχνολογικές λύσεις για να παράγονται προϊόντα και να προσφέρονται υπηρεσίες στα εκατομμύρια των τούρκων πολιτών. Οι ευρωπαίοι αγαπούν τα τουρκικά σύκα, τις σταφίδες, τα φουντούκια, τα βερίκοκα, τα ψάρια και άλλα και απολαμβάνουν διακοπές στα τουρκικά παράλια. 

Παραβλέπουν το γεγονός ότι οι τούρκοι είναι  80.000.000 ψυχές και αυξάνονται αλματωδώς, υπάρχουν μεγάλες τουρκικές μειονότητες εντός των δυτικών χωρών, απαιτούν ελεύθερη διακίνηση τούρκων στην ΕΕ (και από ότι φαίνεται θα το επιτύχουν). Και έχουν κατορθώσει να κάνουν αποδεκτή από όλους την εισβολή σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, ενώι προετοιμάζουν το έδαφος για επίθεση εναντίον της Ελλάδος και της Αιγύπτου. Ο Λίβανος και η Ιορδανία είναι  αμελητέες ποσότητες για τα τουρκικά σχέδια. Αλλά δε θα γλιτώσουν στην πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί..

Δείγμα των επιθετικών προθέσεων και στρατηγικών εναντίον της Ελλάδος ήταν η πρωτόγνωρη επίθεση στον ελληνικό Έβρο τον Μάρτιο του 2020, μέσω μισθοφόρων λαθρομεταναστών που ζουν επί χρόνια στην Τουρκία, τους οποίους η Τουρκία διατηρεί στο έδαφός της και εκπαιδεύει σε τζιχαντιστικές επιθέσεις με προορισμό τις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες,

Ευτυχώς η Ελλάδα αντελήφθη τον κίνδυνο και απέκρουσε τις λυσσαλέες επιθέσεις, που υποστηρίζονταν από μεγάλο αριθμό τουρκικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων και χυδαία προπαγάνδα δυσφήμισης της Ελλάδος, με παραλήπτες του λαούς των δυτικών χωρών της Ευρώπης.

Κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν καταδίκασε τις πρωτοφανείς τουρκικές επιθέσεις και προθέσεις και οι λαοί τους συνέχισαν να ζουν στον κόσμο τους. Η επίσκεψη ηγετικών παραγόντων της ΕΕ στον Έβρο, έγινε αργότερα και αφού η Ελλάδα τους πίεζε, τους εκλιπαρούσε και τους απειλούσε.

Τα πράγματα ηρέμησαν προσωρινώς και ο Ερντογκάν είχε όλο το χρόνο να επιβληθεί στη Λιβύη μέσω συμμάχων του ανδρεικέλων, αφού υπέγραψε προηγουμένως μνημόνιο με τον «πρωθυπουργό» Σάρατζ της Λιβύης για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Κατά παράβαση κάθε λογικής, κανόνων διεθνούς δίκαιου και αγνοώντας και τσαλαπατώντας τα αναφαίρετα δικαιώματα της Ελλάδος.

Κάποτε η ΕΕ βγήκε από το λήθαργό της και προσπάθησε να επιβάλλει ελέγχους στις κινήσεις της Τουρκίας που εξόπλιζε, όπως και η Ρωσία τους αντιμαχόμενους στρατούς της Λιβύης. Την επιχείρηση IRINI την οποία οργάνωσαν με βαριά καρδιά, ανέλαβαν ουσιαστικά η Ελλάδα και η Γαλλία. Τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνόδευαν πλοία που μετέφεραν όπλα αρνήθηκαν έλεγχο από ελικόπτερο ελληνικής φρεγάδας και έφθασαν στο σημείο να απειλήσουν με πραγματικά πυρά γαλλικό πλοίο. Το θράσος των τούρκων κρατικών τζιχαντιστών ήταν τέτοιο που ανάγκασε το Γάλλο πρόεδρο Μακρόν να καταγγείλει τους τούρκους για πειρατεία (δικός μας χαρακτηρισμός) και εγκεφαλικά νεκρό το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ όλη αυτή την περίοδο δεν παριστάνει ούτε καν τον Πόντιο Πιλάτο. Με την φωτισμένη ηγεσία του Νορβηγού (δυστυχώς) κ. Γενς Στόλντεμπεργκ καλύπτει (ίσως και να  υποστηρίζει) τους τούρκους, λες και είναι συνεταίροι στη προσπάθεια αναβίωσης του Οθωμανικού Χαλιφάτου και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Και η Ρωσία, το ξανθό γένος, όπως τους ονόμαζαν οι Έλληνες των αρχών του 18ου αιώνα, τα βρήκε και αυτή με τους τούρκους. Πωλούν συστοιχίες S-400, κατασκευάζουν με δικά τους χρήματα πυρηνικούς σταθμούς στην Τουρκία, στέλνουν 5.000.000 Ρώσους τουρίστες κάθε καλοκαίρι στις τουρκικές ακτές, προμηθεύονται τρόφιμα λόγω του υποτιθέμενου εμπάργκο από ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ αναγορεύει τον Ερντογκάν ως τον καλύτερό του φίλο (ίσως λόγω των πασίγνωστων επιχειρηματικών συμφερόντων στη Κωνσταντινούπολη, αμφοτέρων), υποστηρίζει τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Συρίας και του Ιράκ και ξεπουλά αδιάντροπα που Κούρδους της περιοχής, της μόνης ουσιαστικά δύναμης που πολέμησε αποτελεσματικά εναντίον των φρικαλέων τζιχαντιστών εγκληματιών, που κατατρόμαξαν με την αγριότητά τους την οικουμένη.

Πρόσφατα η Τουρκία άρχισε με την έκδοση NAVTEX να απειλεί και πάλι την Ελλάδα, η οποία αναγκάστηκε σε επιφυλακή και ανάπτυξη ναυτικών δυνάμενων απέναντι στον τουρκικό στόλο. Τα πράγματα ηρέμησαν προσωρινά (ελπίζουμε) με παρέκβαση της μαντάμ Μέρκελ προς τον Ερντογκάν, αλλά αυτός συνεχίζει τις προκλήσεις προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Και από ότι φαίνεται η Ελλάς σύρεται στο τραπέζι διαπραγματεύσεων υπό την απειλή πολέμου και στρατιωτικών επιθετικών κινήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Ευρωπαίοι μάλλον αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και δεν έχουν αξιολογήσει στο βαθμό που επιβάλλεται τις στρατηγικές κινήσεις της νεοοθωμανικής Τουρκίας. Η κατάκτηση της δύσεως είναι ο απώτερος στόχος του Ερντογκάν και της κλίκας του και η Ελλάς το εμπόδιο.

Η Ελλά παραμένει ο Διγενής Ακρίτας που φυλά τα σύνορα της Ευρώπης – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2020/03/blog-post_93.html . Αν καταρρεύσει η Ελλάς ουαί και αλίμονο στους Ευρωπαίους.

Τη κατάσταση φαίνεται να κατανοεί επαρκώς ο καγκελάριος της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κούρτς και κάθε τόσο κάνει δηλώσεις εναντίον των Τούρκων και των στρατηγικών τους. Αλλά δε φθάνει αυτό.

Προτείνουμε να προσκληθεί στην Ελλάδα, επί κεφαλής μεγάλης αυστριακής αντιπροσωπείας και να συζητήσει με κάθε λεπτομέρεια με τους Έλληνες ομολόγους του την κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις, τις οποίες θα προωθήσουν από κοινού προς το Συμβούλιο Αρχηγών της ΕΕ. Η πρόσκληση δεν πρέπει να αργήσει και επιβάλλεται, πρωτίστως από τη λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου