Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


14 Οκτωβρίου 2020

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός … 11 … για τους Ηλεκτρονικούς Φακέλους Υγείας …

Ασχολούμαστε με το θέμα από το 1989, όταν εμείς στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, πρωτοφέραμε στην Ελλάδα τεχνολογία (δυστυχώς εισαγωγής) για την παροχή υπηρεσιών Υγείας εξ αποστάσεως και εφαρμόσαμε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα σταδιακής ανάπτυξης δικτύου Τηλεϊατρικής ανά την Ελλάδα. 

Αιτία της μη ευρείας εισαγωγής των υπηρεσιών Τηλεϊατρικής στην Ελλάδα, παρά τον πρωτοποριακό τους χαρακτήρα και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης Ελλήνων σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές (ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες), ήταν η προϋπόθεση πλήρους καταγραφής των διαλαμβανομένων μεταξύ των ιατρών κατά την παροχή των υπηρεσιών.

Το στοιχείο αυτό προκάλεσε σχεδόν τη μήνι καθηγητών της Ιατρικής Σχολής και εν καιρώ όλων των ιατρών που σε καμιά περίπτωση και για δικούς τους ευνόητους λόγους δεν ήθελαν την καταγραφή.

Συνέπεια αυτών αλλά και της αβουλίας των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας ήταν να μην εισαχθούν ποτέ ως στοιχεία της παροχής ιατρικών υπηρεσιών (κανένας φυσικά δε μίλησε ποτέ, ούτε ακόμα και σήμερα για υπηρεσίες Υγείας), οι Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Υγείας.


Δυστυχώς ούτε και στις ανακοινώσεις, σχεδιασμούς, προγράμματα ή σχέδια εκσυγχρονισμού της σημερινής κυβερνήσεως υπάρχει κάπου το θέμα των ΗΦΥ.


Ελπίζουμε να αναθεωρήσουν. Για να έχει νόημα και η ύπαρξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Και για μια ακόμα φορά το αναπάντητο ερώτημα: Πως μπορεί να γίνει αναβάθμιση του ΕΣΥ και των υπηρεσιών που προσφέρει χωρίς ΗΦΥ;


Προτείνουμε να διαβασετε τις αναρτήσεις https://simpleandclear.blogspot.com/2007/08/blog-post_1480.html https://simpleandclear.blogspot.com/2008/04/7.html,

https://simpleandclear.blogspot.com/2010/11/blog-post_13.html

https://simpleandclear.blogspot.com/2019/03/blog-post_84.html
https://simpleandclear.blogspot.com/2020/03/blog-post_22.html κλπ.

ΥΓ: Και αν με ρωτάτε πότε θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι απαραίτητες πλέον αυτές διεργασίες θα σας απαντήσω όπως έχω κάνει και στο παρελθόν: Μόλις οι οπισθοδρομικοί αρμόδιοι κινδυνέψουν να μπουν φυλακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου