Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή στον υφυπουργό Δήμα για μερικές καινοτομίες στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών …

Η ΙΣΠΑ με τα 600 μέλη της αποτελεί μοναδική συγκέντρωση επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, την έρευνα και την παροχή νοσηλευτικού έργου. 

Επισημαίνεται επίσης ότι η Ελλάδα διαθέτει 7 Ιατρικές Σχολές και το ανθρώπινο δυναμικό είναι πολύ μεγάλο και λογικά υψηλού επιπέδου.

 

Οι υποδομές ωστόσο δεν είναι ανάλογου επιπέδου με τα τυπικά τουλάχιστον προσόντα των μελών της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Το ερευνητικό έργο που παράγεται είναι ίσως ικανοποιητικό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανάλογο χωρών που διακρίνονται διεθνώς όπως η Ελβετία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία για να αναφέρουμε τις μικρότερες .χώρες της δυτικής Ευρώπης.

 

Τι φταίει άραγε;

 

Οι παράγοντες που επιδρούν αρνητικά είναι πολλοί, αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε στις αναγκαίες εγκαταστάσεις. Δεν θα αναφερθούμε στη χρηματοδότηση, μια και οι πόροι που προέρχονται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς είναι εξαιρετικά σημαντικοί και τουλάχιστον επαρκείς, μέχρις ότου εγκατασταθεί και στην Ελλάδα ένας ενάρετος κύκλος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

 

Τι προτείνουμε εμείς; Περιγράφονται τις προτάσεις που διατυπώσαμε στο παρελθόν – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2014/06/blog-post_352.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2016/01/blog-post_18.html ,

https://simpleandclear.blogspot.com/2016/12/blog-post_37.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2018/09/blog-post_72.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2019/05/blog-post_93.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2019/04/blog-post_21.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2019/04/blog-post_20.html , https://simpleandclear.blogspot.com/2019/01/blog-post_0.html (υπάρχουν και άλλες σχετικές).

 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η ΙΣΠΑ όμως πρέπει επειγόντως να αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις – αναγκαίες και «χρεωστούμενες» στους ασθενείς πολίτες της Ελλάδος -  απαραίτητες για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού και ιατρικού έργου. Οι σημερινές συνθήκες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Απαράδεκτες και για τους επιστήμονες και το άλλο εξειδικευμένο προσωπικό που δραστηριοποιείται τον τομέα.

 

Η μετάβαση μπορεί και πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα (π.χ. φαρμακευτικές εταιρείες) και ειδικές συμφωνίες ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων.

 

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ενσκήψει στις προτάσεις μας και να δρομολογήσει τις απαραίτητες διεργασίες.

 

Θα επωφεληθούν όλο. Μα ΟΛΟΙ! Θα επωφεληθεί και η χώρα.

 

ΥΓ: Η επιστολή θα σταλεί για πολλοστή φορά και σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, δεδομένου ότι η εικόνα που έχουμε για το κ. υφυπουργό δεν είναι η καλύτερη δυνατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου