Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ο εκσυγχρονισμούς θύμα των πελατειακών σχέσεων …

Κοινοβουλευτικοί δεσμοί συγγένειας υποχρεωτικής εκπαίδευσης 

Δύσκολα εντοπίζεις βουλευτή ... INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

Τις τελευταίες ημέρες συζητήθηκε ευρύτατα η άστοχη, αν μη τι άλλο, απόφαση διορισμού της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή. Χωρίς την παραμικρή πρόθεση να παρεκτραπεί η συζήτηση από το μείζον, που είναι η ανάγκη προστασίας του κύρους της Βουλής από τους θιασώτες του ναζισμού, η υπόθεση αυτή αποτελεί ενδεχομένως και μια ευκαιρία για να έρθει στο φως και μια άλλη αρνητική όψη της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληθώρα ερευνών, το φαινόμενο της μαζικής φυγής νέων εργαζομένων από την Ελλάδα, το πολυσυζητημένο πια brain drain, δεν σχετίζεται τόσο με τη μειωμένη ζήτηση εργασίας όσο με το συστημικό τείχος που ορθώνεται από την αδράνεια των θεσμών, τη διάχυτη αναξιοκρατία και τα εκτεταμένα δίκτυα οικογενειοκρατίας. Δυστυχώς, η Βουλή των Ελλήνων παραμένει ένας ευμεγέθης και προεξέχων λίθος αυτού του τείχους … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 07:00).


Αν είχαν ντροπή, αν είχαν φιλότιμο, αν είχαν αρχές δεν θα γίνονταν αυτά τα καραγκιοζιλίκια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αλλά…

Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν στο Ημερολόγιο για τα καμώματα και τις συντεχνιακές πρακτικές των πατέρων του Έθνους και τις δεκάδες ίσως εκατοντάδες ρυθμίσεις υπέρ των συμφερόντων τους και της πλήρους εξαίρεσης από όλα όσα υποχρεούνται οι άλλοι πολίτες της χώρας να τηρούν και να υφίστανται.

Και δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία των μελών του Κοινοβουλίου που να έχουν καθοριστική σημασία στην εξέλιξη της κοινωνίας και την ευημερία των πολιτών.

Η πρότασή μας του Οκτωβρίου 2016, βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2020/07/18.html αλλά διαβάστε και το https://simpleandclear.blogspot.com/2016/12/blog-post_22.html , θα μπορούσε να ανατρέψει τη κακή εικόνα και να δρομολογήσει ενάρετο κύκλο και στις δραστηριότητες της Βουλής των Ελλήνων. Αλλά μάλλον πρόκειται για φωνή βοώντος εν τη ερήμω … 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου