Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ώρα μηδέν για τη διπλή ανάπλαση …

Υστερα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αποφασίστηκε να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε το έργο να είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2023. 

Παλιά ερείπια, αλλά και νέα ερείπια εν όψη ...

Σύμφωνα με το «Βήμα», μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ της ΠΑΕ, του Δήμου και του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ θα ακολουθήσει ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε μέρος των έργων να μπορέσουν να στηριχθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφού η αποδέσμευση των πόρων συναρτάται με τη συμβασιοποίηση των έργων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Τα υπόλοιπα κονδύλια θα προέλθουν από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, αλλά και από την Περιφέρεια Αττικής για έργα που αφορούν κυρίως δημόσιες υποδομές, όπως δρόμους, αποχετεύσεις κ.λπ. Το σύνολο της επένδυσης εκτιμάται στα 200 εκατ. Ευρώ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 26.10.2020 • 19:40). 

Διαπλοκή, αδιαφάνεια, γειτονιά, δικτατορία της Δημοκρατίας, η λογική των ιθυνόντων ποιος, ποιος θα μας αντισταθεί;, ποια Δικαιοσύνη, ποιοι νόμοι, ποια λογική, ποια Ευρωπαϊκή Ένωση, ποιο Ταμείο Ανάκαμψης;

Χύμα χρήμα σε όποιον έχει θείο, μπάρμπα στην Κορώνη, θράσος και συναγελάζεται με ισχυρούς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πάντα οι παρατρεχάμενοι του συστήματος θα συμφωνούν να βρουν τρόπους να βγάλουν χρήμα εις βάρος των νομιμοφρόνων και νομοταγών πολιτών που πληρώνουν ανελλιπώς τις υποχρεώσεις τους και να εξασφαλίσουν επιρροή στο εκλογικό σώμα.

Τι δουλεία έχει το κράτος, η κυβέρνηση ο δήμος, η Περιφέρεια να συνασπίζονται σε ομάδα κρούσης, ώστε να εξυπηρετούν τα σχέδια πλουτισμού και επιρροής μεγαλοπαραγόντων της κρατικοδίαιτης όπως αποδεικνύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, οικονομίας;

Το εφεύρημα της έκδοσης αδειών κατασκευής αρένων (κοινώς γηπέδων ποδοσφαίρου) στο όνομα ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων και η εκχώρηση αμέσως μετά, έναντι μικρού (υποθέτουμε) ενοικίου σε ανώνυμες ποδοσφαιρικές κερδοσκοπικές ιδιωτικές εταιρείες μεγαλοπαραγόντων είναι πράγματι διαβολικά έξυπνο και αποδοτικό. Το έκαναν ήδη για τους κκ. Κόκκαλη (Ολυμπιακό), Μελισανίδη (ΑΕΚ) και το δρομολόγησαν για τον κ. Σαββίδη (ΠΑΟΚ). Δεν ξέρω που εμπίπτει η περίπτωση Πηλαδάκη (ΑΕΛ), αλλά δεν είναι απίθανο να πρόκειται για το ίδιο μοντέλο.

Εν μέσω μάλιστα οικτρής οικονομικής κρίσεως, τεράστιας ανεργίας, πανδημίας του κορονοϊού, ο σχεδιασμός νέων γηπέδων ποδοσφαίρου με κόλπα και τρυκ και νομικές καντρίλιες, για τα οποία η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ποιεί την νύσσαν επί χρόνια, είναι κακή πρακτική, ανωμαλία και απολύτως εναντίον των πολιτών που αγωνίζονται να τα φέρουν βόλτα.

Ντροπή. Κρίμα. Πλήρης διάψευση των ελπίδων μας για ευνομούμενη πολιτεία και δημόσια διοίκηση εμφορούμενη από αξίες, οράματα, καθήκον, τιμή στον όρκο, καθολική εφαρμογή των Νόμων, υπεράσπιση των δικαίων και αδιατάρακτη προσήλωση και επιμονή στην προάσπιση του δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου