Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Να περιμένουμε απόβαση 200-500 «παράτυπων μεταναστών» (υπαλλήλων του Ερντογκάν;) στο Καστελόριζο …

Καθόλου δε θα μας εξέπληττε αν βλέπαμε μια αστραπιαία απόβαση 300-500 λαθρομεταναστών, κατευθυνόμενων από τους μηχανισμούς του Τουρκικού κράτους, με τις ευλογίες φυσικά του σουλτάνου Ερντογκάν.

Το τι θα επακολουθούσε, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς.

Οι Ευρωπαίοι της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως την επομένη εβδομάδα και αποφασίζουν να συναχθεί ένα σχέδιο αυστηρών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου παρέμβασης, από το ύπατο αξιωματούχο κ Ζοζεφ Μπορέλ, που θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα στην επόμενη σύνοδο των αρχηγών κρατών της ΕΕ.


Ο ΓΓ του ΟΗΕ συγκαλεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφάλειας, την ημερομηνία που θα συμφωνήσουν τα Μέλη, ενώ οι υπηρεσίες του επεξεργάζονται σχέδιο απόφασης, το οποίο ως γνωστό απαιτεί ομοφωνία.


Οι εισβολείς λαθρομετανάστες – όλοι νέοι άνδρες - εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις, λεηλατώντας τα καταστήματα, τις προμήθειες και απομονώνοντας τους στρατιώτες που βρίσκονται στο νησί. Οι στρατιώτες δεν κάνουν χρήση των όπλων γιατί πρόκειται για πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες. Όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο.


Ο Ερντογκάν στέλνει αμέσως επισιτιστική βοήθεια και 100 – 200 εθελοντές υπό τη σημαία της Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΗ), για την υποστήριξη των προσφύγων.


Η Ρωσίας στέλνει καύσιμα για να εξασφαλιστεί η θέρμανση και άλλες ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί και συνεργάζεται με τους εθελοντές της ΕΗ. Στο νησί ναυλοχούν 3 πολεμικά πλοία της Ρωσίας για να επέμβουν για ανθρωπιστικούς λόγους αν χρειαστεί.

 

Το Στέϊτ Ντιπάρμεντ των ΗΠΑ, εκφράζει την έκπληξή του για την εξέλιξη των πραγμάτων και δηλώνει ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και ότι θα επέμβει όταν κριθεί αναγκαίο υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Και εφόσον διαπιστωθεί απόπειρα παραβίασή των.

 

Η Κίνα ανακοινώνει ότι θα στείλει σκάφος του Ναυτικού της για να συνδράμει και να βοηθήσει την κατάσταση. Προσφέρει υγειονομικό υλικό και ιατρική μονάδα για τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκοντας το νησί. Εξαγγέλλει δε ότι θα στείλει αμέσως εμβόλια κατά του κορονοϊού και φαρμακευτική αγωγή για όλους όσους τα χρειάζονται και τα πράγματα το απαιτήσουν.

 

Στην Ελλάδα σύσσωμη η αντιπολίτευση κατακεραυνώνει την κυβέρνηση γιατί δε μπόρεσε να αποτρέψει την εισβολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του κ. Νάσου Ηλιόπουλου ζητεί τη παραίτηση της κυβερνήσεως και αναφέρεται στις επιτυχίες που κατήγαγε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στην τάξη, ασφάλεια και προστασία που παρείχε η κυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019. Το ΚΙΝΑΛ ζητεί άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών, υπό τη  προεδρία της πρόεδρου της Δημοκρατίας. Η κα πρόεδρος αναγγέλλει περιοδεία στις πρωτεύουσες φιλικών χωρών για την προάσπιση των εθνικών διακαίων.

 

Ο λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις ενεός και κάνει ουρές στα σουπερμάρκετ για την αγορά τροφίμων μακράς διαρκείας κυρίως ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ και τσίπς. Ο τζίρος των σουπερμάρκετ εκτοξεύεται και γίνονται προσλήψεις πρόσθετου προσωπικού.

 

Τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

 

Εδώ τελειώνει το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε και κλείνουμε για να επανέλθουμε μόλις η επικαιρότητα το απαιτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου