Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Μένουμε σπίτι λόγω κορονοϊού, αλλά καλό θα είναι να επισκεφτούμε και το άλλο σπίτι …

Πολλοί Έλληνες πολίτες διαθέτουν 2 σπίτια. Ένα στην πόλη και ένα στην εξοχή. Σε πολλές περιπτώσεις το δεύτερο σπίτι, το σπίτι στην εξοχή είναι σε σχετικά μικρή απόσταση από τη μόνιμη κατοικία, ας πούμε σε ακτίνα το πολύ 100 χιλιομέτρων. Απόσταση που διανύεται με αυτοκίνητο υπό κανονικές συνθήκες σε 60 έως 90 λεπτά της ώρας.

Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων και του κράτους και της υγείας και των πολιτών και της οικονομίας – χωρίς να τίθενται σε αμφισβήτηση τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του συνωστισμού - οι αρχές να επιτρέψουν τις επισκέψεις στη δεύτερη κατοικία, εντός της ακτίνας που προαναφέραμε, με τους εξής επιπλέον κανόνες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά φόρμα που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία τους, τη διεύθυνση της προς επίσκεψη κατοικίας, την απόσταση, το συνηθισμένο χρόνο μετάβασης και επιστροφής, το λόγο μετάβασης (π.χ. έλεγχος, φροντίδα κήπου, απαραίτητες τυχόν εργασίες εντός της οικίας, ασφ’αλεια). Θα καταγράφονται επίσης η ώρα αναχώρησης και επιστροφής (με ανοχή 30 λεπτών), ο χρόνος παραμονής που δεν θα πρέπει εν υπερβαίνει τις 3 ώρες, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αποδοχή του γεγονότος ότι στο όχημα θα επιβαίνει μόνον ο αιτών/οδηγός. Η μετακίνηση θα επιτρέπεται τις ώρες από 10:00 έως 19:00.

Η χρήσης της δυνατότητας αυτής θα είναι άπαξ της εβδομάδος.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό του οποίου θα καταγράφει στην αίτηση και θα έχει ενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού θέσεως.

Στα διόδια θα λειτουργεί ειδικό λογισμικό εντοπισμού των ωρών διέλευσης. Στους υπόλοιπους δρόμους εξόδου / εισόδου θα τοποθετηθούν άμεσα πύλες καταγραφής των διερχομένων αυτοκινήτων.

Θα υπάρχουν και πρόσθετοι έλεγχοι από αστυνομικούς. Ο έλεγχος συμμόρφωσης θα γίνεται σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και αν χρειαστεί και της περίφημης Google. Σε περίπτωση παραβιάσεων των κανόνων μετακίνησης/επίσκεψης το πρόστιμο θα είναι 1.000 € και αφαίρεση αδείας και αριθμού κυκλοφορίας για 1 μήνα.

Ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα μελετηθεί και θα υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου