Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Άρθρο του Α. Σκέρτσου στην «Κ»: Η Υγεία στην Ελλάδα 2.0 …

Η καθιέρωση προσωπικού γιατρού, δωρεάν, για κάθε ελληνική οικογένεια με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή,

Ο μετασχηματισμός του συστήματος υγείας περιλαμβάνει και την ανάπτυξη 315 νέων σταθμών τηλεϊατρικής για την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών. Φωτ. ΑΠΕ

σηματοδοτεί το πέρασμα από μια υπερδιετή περίοδο σχεδόν μονοθεματικής διαχείρισης κρίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια νέα φάση σχετικής κανονικότητας που μας επιτρέπει πλέον να εφαρμόσουμε τον φιλόδοξο σχεδιασμό μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 15.05.2022 • 21:18).

 

Δε θέλουμε να κακοκαρδίσουμε τον εξαιρετικό κ. Σκέρτσο, αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτε από τη σύγχρονη Ελλάδα και το ιατρικό κατεστημένο που διαφεντεύει τη χώρα, ανεξέλεγκτο, πλούσιο, εξαιρετικά ισχυρό και απρόθυμο να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα παροχής υπηρεσιών Υγείας. Όχι τόσο ως προς τις γνώσεις, τις τεχνολογίες και τις δυνατότητες, αλλά κυρίως ως προς τη συμπεριφορά προς τους ασθενείς και τους πολίτες.

 

Και κυρίως αυτούς που ικέτες καταφεύγουν στις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και τη φήμη τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δεινά που τους επιφυλάσσει η σκληρή και εν πολλοίς και για πολλούς άδικη πραγματικότητα.

 

Περιέχει πολλά θετικά στοιχεία ο νέο νόμος, αλλά το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του. Για το θέμα αυτό δεν έχουν ληφθεί πρόνοιες και δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου, αξιολογήσεως, καλής εφαρμογής, αποτελεσματικότητας και αποδόσεως σε σχέση με τους πόρους που διατίθενται.

 

Έχουμε μιλήσει πολλάκις στο παρελθόν στο Ημερολόγιο για τα θέματα Υγείας. Έχουμε μιλήσει για τα θέματα Τηλεϊατρικής και για τα θέματα ποιότητος και δεοντολογίας. Στην Τηλεϊατρική σπαταλούνται εκατομμύρια €, πετάμενα στη θάλασσα των νησιών και στα φαράγγια των ορεινών περιοχών.

 

Καμία από τις βασικές συνιστώσες που καθορίζουν τη λειτουργία του ΕΣΥ δεν  αναθεωρούνται, εκσυγχρονίζονται και δρομολογούνται με το νέο Νόμο.

 

Νομίζουμε ότι μπορούμε από ΄τώρα να κάνουμε το μνημόσυνό του. Και να περιμένουμε μια νέα κυβέρνηση να κάνει και πάλι το κομμάτι της και να φέρει νέο Νόμο και άντε πάλι από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: