Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Με αφορμή την είδηση …Τμήματα ΑΕΙ δύο ταχυτήτων, Απόκλιση περιφερειακών - κεντρικών στην αντιστοιχία εκπαιδευτικών και εισακτέων …

Διαβάζουμε:  Ειδικότερα, από την επεξεργασία, από τον μαθηματικό-αναλυτή κ. Στράτο Στρατηγάκη, των στοιχείων της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για τις θέσεις που ορίστηκαν στα ΑΕΙ κατά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 προκύπτει ότι τα κεντρικά ΑΕΙ είναι ευνοημένα. Ενδεικτική είναι η σύγκριση των δεδομένων για τις περιζήτητες ιατρικές σχολές. Η Ιατρική Αθήνας διαθέτει 505 διδάσκοντες και παίρνει 165 θέσεις. Η Ιατρική ΑΠΘ έχει 328 διδάσκοντες και παίρνει 155 θέσεις. Ωστόσο, η Ιατρική Πατρών έχει 119 διδάσκοντες και παίρνει 160 θέσεις εισακτέων, των Ιωαννίνων έχει 127 διδάσκοντες και θα πάρει 130 πρωτοετείς, της Θεσσαλίας 113 διδάσκοντες με 90 πρωτοετείς, της Κρήτης 117 διδάσκοντες με 110 πρωτοετείς και της Αλεξανδρούπολης έχει 112 καθηγητές και της ορίστηκαν 135 θέσεις εισακτέων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25.05.2022 • 21:44).

Θα αναφωνήσει κανείς, « κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας …».


Είναι μάλλον πραγματικότητα ότι τουλάχιστον οι Ιατρικές Σχολές λειτουργούν ως ιδιωτικές. Αν υπήρχε πραγματική δημοσιογραφία στην Ελλάδα θα είχε προ πολλού αποκαλυφθεί η «οφθαλμαπάτη».

Και βέβαια το Σύνταγμα απαγορεύει ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Όλα τα κόμματα πλην ΝΔ, καταδίκασαν και όχι μια μόνον φορά τις προσπάθειες ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ, με φωνές, κατάρες, εμπρηστικά συνθήματα, προσβολές, απαξιωτικές συγκρίσεις και χαρακτηρισμούς. Αλλά όλο το πολίτικό σύστημα δεξιό, αριστερό, κεντρώο, αναρχικό, ανατρεπτικό και βάλε, όχι μόνον ανέχεται αλλά και ευνοεί και συντηρεί ένα  υβριδικό σύστημα που κάνει πλούσιους τα περισσότερα μέλη του και τους εξασφαλίζει εσαεί τεράστια επιρροή στο πολιτικό σύστημα.

 

Περιμένουμε τον Ηρακλή που θα καθαρίσει το τόπο από την κόπρο του Αυγείου.


Πολύ πριν το άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είχαμε επισημάνει:


·                     Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Αριθμοί που δύσκολα ερμηνεύονται ακόμα και αν αφορούν την Υγεία …

 

Για τα γενικότερα θέματα που αφορούν το ΕΣΥ διαβάστε τη σχετικά πρόσφατη ανάρτηση

 

·                     Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Οι Ιατρικές Σχολές παρέχουν ιατρικό έργο στους πολίτες …

 

Μαθαίνουμε δε ότι ετοιμάζονται και προκλητικές τροπολογίες υπέρ της Ιατρικής Αθηνών και του συναφιού γενικότερα. Τις οποίες προωθούν η Ιατρική Αθηνών και λίγο πολύ δέχεται ή και συμφωνεί ασμένως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προφανώς όλη η επιτελική κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ελπίζουμε να πρόκειται για ευσεβείς πόθους και να μη ψηφιστούν οι τροπολογίες από τη Βουλή των Ελλήνων. Ίδωμεν.


ΥΓ: Μάθαμε ότι υπάρχουν πλέον και «υπότροφοι» στις Ιατρικές Σχολές. Οι ιατροί υπότροφοι πληρώνονται από εταιρείες και μετέχουν στο σύνολο των δραστηριοτήτων των κλινικών. Δεν είναι γνωστό σε εμάς πότε άρχισε να εφαρμόζεται ο μηχανισμός αυτός, ποιοι είναι οι στόχοι του και ποια τα αποτελέσματά του. Μάλλον πρόκειται για αδιαφανή μηχανισμό. Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας πρέπει να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει (μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες επισκεπτόμενος το https://www.med.auth.gr/akadimaikoi-ypotrofoi).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου