Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Με αφορμή την είδηση … Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 65χρονου Γάλλου στο φαράγγι των Ανύδρων …

Το περιστατικό συνέβη όταν ένας από την ομάδα των Γάλλων που θέλησαν να διασχίσουν το δύσκολο φαράγγι, τραυματίστηκε στο πόδι και ακινητοποιήθηκε


Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, όταν κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός 65χρονου Γάλλου περιπατητή, στο φαράγγι των Ανύδρων, ανατολικά της Παλαιόχωρας.

Το περιστατικό συνέβη όταν ένας από την ομάδα των Γάλλων που θέλησαν να διασχίσουν το δύσκολο φαράγγι, τραυματίστηκε στο πόδι και ακινητοποιήθηκε.

Επιτόπου έσπευσαν τέσσερις διασώστες από τα κλιμάκια Καμπανού και Καντάνου, οι οποίοι με τη βοήθεια εθελοντών, μετέφεραν τον τραυματία σε ασφαλές σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο φαράγγι είναι δυσπρόσιτο και σε ορισμένα σημεία επικίνδυνο, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Σελίνου ζητά εκ νέου την απαγόρευση εισόδου περιπατητών σε αυτό. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21.05.2022 • 19:34).

Ασφαλώς και θα πρέπει να υπάρχει βοήθεια και συνδρομή στους δεινοπαθούντες. Αλλά κάποιος πρέπει να καταβάλλει το κόστος. Ίσως με την εξασφάλιση ενός ατομικού ή ομαδικού συμβολαίου ασφάλισης, ιδιαίτερα για άτομα που δεν βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση.

 

Αλλά και οι υπεύθυνοι διαχείρισης των φαραγγιών (και άλλων δύσκολων διαδρομών), να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες με ντρον ή κάτι άλλο και να επιχειρείται πρώτα ο εντοπισμός κα η επικοινωνία με τα άτομα που βρίσκονται σε δύσκολή κατάσταση. Ασφαλώς και δε θα καλυφθούν όλες πι περιπτώσεις,

 

Αλλά δεν είναι λογικό να εκτίθενται σε κίνδυνο οι ομάδες διάσωσης και μάλιστα πολλών ατόμων και οι εθελοντές πριν επιχειρηθεί η εκ του μακρόθεν διαχείριση της «διάσωσης».

 

Σε πολλές περιπτώσεις δεν πρόκειται για διάσωση, αλλά απλά συνδρομή και βοήθεια. Η λέξη διάσωση χρησιμοποιείται συνεχώς και καταχρηστικώς ίσως γιατί έτσι αποκτώνται οφέλη, πάσης φύσεως.

 

Να περιμένουμε απάντηση από τους αρμοδίους; Μάλλον ζητούμε ψύλλους στα άχυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: