Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Στην Ελλάδα το βραβείο Natura 2000 για την προστασία χερσαίων εκτάσεων …

Η ορθή διαχείριση του δικτύου Natura 2000 βρίσκεται στο επίκεντρο των φιλόδοξων στόχων προστασίας και αποκατάστασης της Στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030, η οποία έχει στόχο να θέσει τη βιοποικιλότητα σε πορεία ανάκαμψης έως το 2030, ωφελώντας τους ανθρώπους, το κλίμα και τον πλανήτη.

Επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από τη δημιουργία του δικτύου Natura 2000, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές των βραβείων Natura 2000. Βραβεύτηκαν έξι έργα από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και ένα διασυνοριακό έργο στη Γερμανία, την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία (skai.gr ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, 19/05/2022 - 13:19). [στο άρθρο διατυπώθηκαν 10 ΣΧΟΛΙΑ, τα οποία αξίζει να τα διαβάσει κανείς]
 

Είναι να μην επαίρονται και να πιστεύουν ότι, ότι κάνουν οι θαυμάσιοι υπουργοί της επιτελικής κυβερνήσεως Μητσοτάκη, κκ. Καραμανλής και Σκρέκας, είναι υπέρ του Περιβάλλοντος και της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών; 


Μια επίσκεψη στο Βιότοπο της Βραυρώνος και στον μικρό γλυκό αρχαίο ποταμό Ερασίνο θα καταπλήξει όλους. Το ξεπάτωμα και η μετατροπή του σε αγωγό, με απώτερο στόχο την αστικοποίηση της περιοχής αξίζει όχι μόνον το βραβείο του αντιστοίχων προδιαγραφών επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσους, αλλά και βραβείο Νόμπελ. 


Επισκεφθείτε το Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και θαυμάσατε τα έργα τους. 


Αίσχος. Αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνουν τίποτε οι κύριοι αυτοί και η κρυφή ατζέντα τους προχωρά, με συνοδοιπόρους πολλούς και διάφορους. 


Απλά έμειναν μερικοί σοβαροί πολίτες να πολεμούν τους γίγαντες αυτούς της πολιτικής υποκουλτούρας και της διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: