… Η κ. Μιχαηλίδου έκανε το προφανές. Αποφάσισε να οργανώσει το χάος. Μη φαντασθείτε τίποτε τιτανομαχίες. Πράγματα που όταν τα ακούς σού φαίνονται απλά. Αν η δομή διαθέτει ψυχολόγους ή την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, κι αν τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε στρατώνες νεοσυλλέκτων αλλά σε δωμάτια. Και αν εντοπισθούν φαινόμενα σαν αυτό της Καλλιθέας, η πολιτεία να έχει το δικαίωμα να απαιτήσει απόδοση ευθυνών από τη διοίκηση των ιδρυμάτων. Από τις 82 δομές που λειτουργούν, οι 81 συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση, όπως και ο Συνήγορος του Πολίτη και η UNICEF. Απείχε μόνο το «Χαμόγελο του Παιδιού», μία από τις γνωστότερες δομές. Ο πρόεδρός της κ. Γιαννόπουλος, μάλιστα, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να πει ότι απειλείται η λειτουργία του «Χαμόγελου».
Γιατί δεν απειλείται η «Κιβωτός του Κόσμου» και απειλείται το «Χαμόγελο» με τα 23 εκατ. που έχει στα ταμεία του; Κάτι δεν καταλαβαίνω. Με αποτέλεσμα να υποψιάζομαι πως έχουμε να κάνουμε με μια μορφή ιδρυματισμού. Όταν έχεις συνηθίσει να λειτουργείς χωρίς κανόνες, αντιμετωπίζεις τον οποιονδήποτε κανόνα ως υπαρξιακή απειλή. Είναι η ευμενέστερη ερμηνεία που μπορώ να δώσω …
Προξενούν μεγάλη εντύπωση τα όσα περιλαμβάνονται στο
άρθρο.
Πρέπει χωρίς χρονοτριβή να μπουν ελεγκτές στο Χαμόγελο του
Παιδιού και να ελέγξουν τα πάντα. Έχοντας εικόνα μέχρι σήμερα ότι όλα βαίνουν
καλώς και το έργο του είναι πολύτιμο, με τον έλεγχο αυτό θα αποκατασταθεί θα η
φήμη του και η εύρυθμη λειτουργία του.
Μεγάλο βεβαία ερώτημα είναι πως συγκεντρωθήκαν στα ταμεία του 23 εκτ. € , χρήματα που λογικά δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του., Αναμένουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου