Η διάκριση των αγροτεμαχίων με βάση το πότε δημιουργήθηκαν ή πότε αγοράστηκαν δεν μπορεί να στηρίξει παρέκκλιση από τον γενικό κανόνα της εκτός σχεδίου δόμησης. Ούτε μπορεί να επιτρέπεται η δόμηση στην ύπαιθρο με συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, όπως είναι η δουλεία διόδου. Αυτό ξεκαθαρίζει ο επίτιμος σύμβουλος Επικρατείας Θεόδωρος Αραβάνης, εισηγητής σε πολλές από τις αποφάσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες «στοχοποιήθηκαν» από τον τεχνικό και πολιτικό κόσμο ότι περιορίζουν υπερβολικά την εκτός σχεδίου δόμηση. Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι δεν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει αποζημίωση επειδή δεν μπορεί να χτίσει, για κάτι ξεκαθαρισμένο εδώ και σχεδόν 30 έτη.
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας επαναλαμβάνει και διευκρινίζει πάγια νομολογία για την εκτός σχεδίου δόμηση, η οποία είναι σαφής: η ύπαιθρος δεν προορίζεται από το Σύνταγμα για οικιστική ανάπτυξη, αλλά μόνο για γεωργική εκμετάλλευση, δασοπονία και αναψυχή. Η εκτός σχεδίου δόμηση επιτρέπεται μόνο κατ’ εξαίρεση και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες δεν μπορεί να είναι ευνοϊκότερες από αυτές που ισχύουν για τις εντός σχεδίου. Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη ο κανόνας είναι ότι δεν χτίζεις όπου δεν απαγορεύεται, αλλά μόνο εκεί που το επιτρέπει ο χωροταξικός σχεδιασμός», τονίζει ο κ. Αραβάνης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29.01.2024 • 14:23).
Σημεία και τέρατα. Διαχρονικές καταστάσεις υπέρ των αυθαίρετων, των παρανομιών, των ανθρώπων χωρίς Παιδεία και κοινωνική συνείδηση, αλλά προθύμων να κάνουν κάθε είδους παρανομία για να πλουτίσουν. Γνωρίζοντας ή διαπλεκόμενοι βέβαια με την εξουσία ότι θα τους προστατεύσει και θα τους νομιμοποιήσει εν τέλει με κάθε ευρηματικό, περιφρονητικό για την νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και τη λογική, τρόπο. Συνήθως με αντισυνταγματικές νυχτερινές τροπολογίες/ρυθμίσεις στην «πρόθυμη όσο και παράλογή» Βουλή των Ελλήνων.
Και μη νομίζετε ότι πρόκειται για πολιτική αυτής της κυβερνήσεως μόνον. Είναι διαχρονική, επίσημη αν και παράνομη, πολιτική ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου